Lingo maakt comeback bij SBS6
07-06-2019 14:45:00 | Door: David de Jong | hits: 2560 | Tags:

LINGO! Het populaire woordspelletje maakt dit najaar haar comeback op televisie. De spelshow wordt onderdeel van de nieuwe vooravond van SBS6. Wie Lingo gaat presenteren wordt later bekendgemaakt.
 
Marco Louwerens, directeur TV bij Talpa Network: "Wij zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe formats en het optimaliseren van succesvolle, bestaande formats. Maar ook een klassieker als Lingo past heel goed in de vooravond van SBS6. Het spel behoudt uiteraard zijn kracht, maar met een ‘look and feel’ die bij deze tijd past en een vernieuwd decor krijgt Lingo een frisse uitstraling."
 
De eerste aflevering van Lingo werd uitgezonden in 1989, waarna het spelletje waariin kandidaten woorden moeten raden niet weg te denken was vann de buis. Lingo was van 1989 tot 2000 te zien bij de VARA en vanaf 2000 tot 2014 bij de TROS via de NPO. Toch verdween het succesvolle programma, onder veel protest, na 25 jaar van de televisie. Met komst van Lingo bij SBS6 maakt het de overstap naar een commerciële zender.
 
Marco Louwerens: "Het format van Lingo staat nog steeds als een huis. Daarom worden er alleen een paar kleine puntjes op de i gezet, die ervoor zorgen dat je als kijker nog beter en actiever kan meepuzzelen. We hopen met dit programma goed aan te sluiten bij de wensen en behoeften van de kijkers; zo bouwen we verder aan een sterke programmering voor deze zender met een breed publiek."
 
Lingo wordt net als eerder geproduceerd door IDTV.

www.talpanetwork.com
www.sbs6.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie