Marjon de Hond terug op televisie bij RTL Weer
12-06-2019 11:13:00 | Door: David de Jong | hits: 2876 | Tags:

Marjon de Hond is vanaf donderdag 13 juni 2019 terug op de landelijke televisie.  In de uitzending van EditieNL om 18:15 uur presenteert ze haar eerste weerbericht in dienst van RTL Weer en Buienradar. Daarmee is De Hond één van de nieuwe aanwinsten in het team van weerpresentatoren van RTL Nederland.

Marjon de Hond was van 1999 tot 2010 een van de vaste presentatoren van de weerberichten in het NOS Journaal. Ze haalde in 2005 zelfs de nieuwe woordenlijst van Van Dale met de door haar bedachte term plaknacht voor een warme, zwoele zomernacht. Na haar vertrek bij de NOS heeft ze zich een aantal jaren volledig op haar gezin gericht en werkte ze freelance als weervrouw bij Omroep Flevoland. Ook volgde ze een studie orthomoleculaire voedingsleer. Marjon de Hond is voortaan te zien als een van de gezichten van het RTL Weer.

Marjon de Hond: "Ik vind het super om in zo’n team te mogen werken en ik heb zin om weer terug te keren op het landelijke podium. Het is fijn om richting het grote publiek een belangrijke maatschappelijke rol te vervullen. Iedereen praat altijd over het weer en iedereen vindt er wat van."

Met de komst van Marjon de Hond is het team van RTL Weer en Buienradar een ervaren kracht rijker. Naast de vaste gezichten Nicolien Kroon, William Huizinga en Maurice Middendorp krijgt het team versterking van nieuw talent. RTL Z-presentator en eindredacteur Marc de Jong gooide na ruim vijfentwintig jaar het roer om bij zijn werkgever RTL Nederland en volgde dit jaar een intensieve, meteorologische opleiding. Meteoroloog Martijn Dorrestein maakt de overstap van Defensie naar RTL Nederland en wordt opgeleid tot allround weerpresentator. Beiden zullen binnenkort hun opwachting maken op de televisie.

www.rtl.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie