Marktaandeel Viacom groeit met 17 procent
11-01-2018 09:07:00 | Door: | hits: 2598 | Tags:

Viacom Benelux kijkt terug op een goed jaar. Drie van de Viacom-zenders stonden in de top 15 onder jongvolwassenen (leeftijd 18-34 jaar) en het marktaandeel groeide met 17 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. 

Maurice Hols, General Manager en SVP van Viacom Benelux: "We hebben afgelopen jaar in Nederland grote successen geboekt door van onze lokale initiatieven niet alleen on-air programma’s te maken, maar deze ook te vertalen naar 360º-ervaringen. Door deze nieuwe beleving komen onze merken in combinatie met events, talent access en de integratie van onze online activiteiten meer tot leven. Het versterken van onze merkpositie per brand en het steeds meer realiseren van lokale unieke content heeft ons dichter bij onze fans gebracht. Zo zijn we niet alleen internationaal een hit, maar ook lokaal!"

MTV

Het tweede seizoen Ex on the Beach Double Dutch was de best bekeken serie van 2017 op MTV. De finaleaflevering werd door gemiddeld 260.000 mensen bekeken en behaalde daarmee een marktaandeel van 20,1 procent onder jongvolwassenen. Gedurende het seizoen werden meer dan 2,4 miljoen kijkers bereikt. Ook online was de serie een hit. In totaal werden de afleveringen 1,9 miljoen keer gestreamd via de digitale platformen van MTV.

Spike

De nieuwe binnenkomer in de top 15 is meer dan verdrievoudigd in marktaandeel in 2017 sinds de zender in maart 24 uur per dag te zien is bij KPN en Ziggo. In het voorjaar bracht Spike de eigen lokale productie Ink Master: Meesters van de Lage Landen. Deze serie is de best bekeken serie op Spike in 2017 en bereikte meer dan 2 miljoen kijkers gedurende het eerste seizoen. Via social en andere online media had de show meer dan 25 miljoen impressies. Het live kickboksevent Spike presents: WFL Final 16 was de best bekeken uitzending op Spike met gemiddeld 127.000 kijkers en een bereik van meer dan een half miljoen kijkers.

Comedy Central

Comedy Central is onverminderd populair en is met een marktaandeel van 5,6 procent de #3 zender van Nederland onder jongvolwassenen. The Roast of Giel Beelen was de best bekeken televisie-uitzending van de afgelopen tien jaar op Comedy Central met gemiddeld 714.000 kijkers en een bereik van 2,3 miljoen kijkers. De uitzending was daarmee goed voor een plek in de dag top 25 van Nederland. Via social en andere online media was The Roast ook een succes met meer dan 74 miljoen impressies. Daarnaast werden de clips van de show meer dan 5,1 miljoen keer bekeken via het YouTubekanaal van Comedy Central en was de show #1 trending topic op Twitter tijdens de uitzending.

Nickelodeon

Nickelodeon is de #1 kidszender van 2017 met 18,0 procent marktaandeel. De lokale producties De Ludwigs - Wie is de dief en Cool Factor waren populair onder kids. Beide series waren goed voor een top 3 positie van best bekeken shows op Nickelodeon in 2017.

Bronnen:
- Kijkcijfers: SKO, tijdvak 02:00-26:00 uur, kids 06:00-21:00 uur, live inclusief uitgesteld kijken, jongvolwassenen: leeftijd 18-34, kids: leeftijd 6-12.
- Streams: YouTube analytics en Adobe Analytics.
- Social en andere online media: Coosto.

www.viacomcbsemeaa.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie