Marnix Kaart en Marc Pos regisseurs Eurovisie Songfestival 2020
27-08-2019 12:23:43 | Door: | hits: 1663 | Tags:

De regisseurs van het komende Eurovisie Songfestival in Nederland zijn bekend: Marnix Kaart en Marc Pos nemen volgend jaar de regie van de tv-shows voor hun rekening. De twee regisseurs van het Eurovisie Songfestival 2020 zijn bekende Nederlandse vakmannen met veel ervaring op het gebied van grote tv-shows en live-events. Marnix Kaart zal zich vooral toeleggen op het in beeld brengen van de inzendingen van de verschillende landen. Marc Pos richt zich op de structuur van de shows, het design en setontwerp en de verschillende showblokken die tussen de deelnemende artiesten te zien zijn.

Marnix Kaart regisseerde talloze entertainmentprogramma’s en live-producties. Van Zomergasten, Jinek en RTL Boulevard tot Holland's Got Talent, De Musical Awards, De Uitmarkt, Vrienden van Amstel live, Toppers in Concert, Groots met een zachte G van Guus Meeuwis en de jubileum registratie van Armin van Buuren in de Amsterdam Arena. Sinds enige jaren is Marnix Kaart ook actief als regisseur in het Midden-Oosten waar hij aan monsterproducties meewerkt. 

Marc Pos brak door met de regie van de eerste serie Idols (2003), maar hij was ook verantwoordelijk voor bijvoorbeeld Nationale inzamelacties, De Gouden Televizierring, Het Kerstmuziek Gala en Het Prinsengrachtconcert. Daarnaast stond hij aan de wieg van programma’s als DWDD, Nieuwsuur en De Lama’s. Met zijn eigen productiebedrijf legt Marc Pos zich de laatste jaren ook toe op het ontwikkelen van nieuwe tv-formats.

Beide regisseurs worden samen verantwoordelijk voor de drie live-shows, negen generale repetities en het cameraplan voor de ruim 40 deelnemende acts die pas een paar weken van tevoren bekend zijn. Met meer dan 180 miljoen kijkers is het Eurovisie Songfestival een van de grootste tv-shows ter wereld.

De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland is een samenwerking tussen NPO, AVROTROS en NOS, in coproductie met de EBU (European Broadcasting Union).

[Fotocredit: Jaap van der Werff]

www.avrotros.nl/eurovisie-songfestival

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie