Martien Meiland en Britt Dekker presenteren spelshow First & Last
24-03-2021 14:34:00 | Door: David de Jong | hits: 1100 | Tags:

Op vrijdag 23 april 2021 gaat de spelshow First & Last van start op SBS6. Bij First & Last draait het niet om wie de slimste, sterkste of snelste is, maar geldt de regel: eindig elke ronde niet als eerste of als laatste, want dan lig je direct uit het spel. Onder leiding van Martien Meiland en Britt Dekker nemen elf kandidaten het tegen elkaar op in vijf verschillende spelrondes. In de laatste ronde spelen de drie overgebleven deelnemers het finalespel, waarbij een van hen een geldbedrag oplopend tot 25.000 euro kan winnen.

Elke ronde spelen Martien Meiland en Britt Dekker ludieke spellen waarbij de deelnemers het moeten hebben van hun inschattingsvermogen, timing en vooral een grote dosis geluk. Bij ieder spel wordt afscheid genomen van twee kandidaten, diegenen die als eerste en laatste eindigen.
 
De spellen vergen geen speciale vaardigheden van de deelnemers, iedereen kan meedoen. Zo zitten zij in de openingsronde verstopt in grote kartonnen dozen en moeten ze precies op het juiste moment omhoog springen. De gouden regel is natuurlijk van kracht: de twee kandidaten die een verkeerde inschatting maken en als eerste en als laatste omhoog springen, moeten meteen naar huis. Een ander spel bestaat uit een weegronde, waarbij de kandidaten gevraagd wordt een zo gemiddeld mogelijk item van thuis mee te nemen. Deze worden gewogen, waarbij je als speler niet het lichtste of zwaarste item wilt hebben. Hoe meer kandidaten er afvallen, hoe moeilijker het is om je aan die ene belangrijke regel te houden: word niet eerste of laatste.
 
First & Last wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland.

www.sbs.nl
www.talpanetwork.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie