Matthijs van Nieuwkerk hint op vertrek bij DWDD
12-08-2019 18:00:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 3125 | Tags:

Matthijs van Nieuwkerk ziet steeds meer redenen om komend voorjaar met DWDD te stoppen. Dat vertelt hij in het septembernummer van LINDA.

In het tijdschrift worden de grote drie geïnterviewd, oftwel de talkshowhosts Eva Jinek, Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk. Deze laatste praat uitgebreid over de evolutie van zijn programma en de ophef over zijn salaris. Ook hint hij op een vertrek bij zijn programma.

Matthijs van Nieuwkerk in LINDA. september: “Ik wik en weeg altijd, dat doe ik nu ook en ik heb het idee dat zoals er destijds een aantal redenen waren om bij DWDD te blijven, er nu een aantal redenen zijn om er in het voorjaar mee te stoppen. Vijftien jaar is ook een mooie tijd, niet? Maar het belangrijkste is dat ik straks nog iets anders wil in mijn leven.”

Eva Jinek vertelt dat ze het werken in de late avond eigenlijk wat zat begint te worden. “Op een normaler tijdstip kun je je dag verwerken, maar zo laat in de nacht is er geen troost. Soms als Jeroen op Curaçao zat, ging ik hem appen, hij was dan wakker. Die eenzaamheid in de nacht begint me steeds meer tegen te staan.” Ze ontkent samen met Jeroen Pauw over te stappen naar RTL, al zijn er wel gesprekken met die zender.

Jeroen Pauw vertelt onder meer over de tijd dat de gasten van Pauw overstapten naar Late Night op RTL en toen dat minder ging, ze weer terugkwamen. “Maar ja, dat is dus het opportunistische wereldje waarin wij werken. Ik besta bij de gratie van de afstandsbediening. Waardoor je volstrekt wegzapbaar en inwisselbaar bent.”

www.linda.nl
dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl
evajinek.kro-ncrv.nl
pauw.bnnvara.nl
www.talpanetwork.com

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie