Maurice Hols General Manager bij ViacomCBS voor Benelux, Scandinavië en Rusland
12-02-2020 12:01:00 | Door: David de Jong | hits: 2501 | Tags:

ViacomCBS Networks heeft Maurice Hols benoemd tot Executive Vice President en General Manager voor de regio's Benelux, Scandinavië en Rusland. Met de nieuwe bevoegdheden wordt hij ook verantwoordelijk voor de operaties in Noorwegen, Denemarken, Finland, Zweden en Rusland, Oekraïne, Estland, Letland, Litouwen en landen als Wit-Rusland, Moldavië, Oezbekistan, Armenië en Kazachstan.

Raffaele Annecchino, President ViacomCBS Networks Europe, Middle East, Africa & Asia: "We zijn enthousiast over de benoeming van Maurice tot General Manager van deze drie regio's. Met zijn grondige kennis van de industrie, zijn natuurlijke leiderschap en zijn visie is Maurice Hols de aangewezen persoon voor deze rol. In deze nieuwe structuur kunnen we onze activiteiten effectief op elkaar afstemmen en optimaliseren."

Maurice Hols: "Ik kijk ernaar uit alle unieke kenmerken en sterke punten in kaart te brengen om daaruit vervolgens één toekomstbestendige hub op te bouwen."
 
Maurice Hols werkt sinds 2004 bij wat toen nog Viacom International Media Networks was en is sinds 2014 General Manager Benelux. Het bedrijf heeft in de loop der jaren verschillende regiostructuren in Europa gehanteerd. Merken als MTV, Comedy Central, Spike, Nickelodeon, Nick Jr en Paramount Network vallen onder ViacomCBS Networks. Het in Nederland gevestigde Europese hoofdkantoor van CBS Studios International blijft een aparte entiteit onder ViacomCBS.

ViacomCBS heeft in Rusland in de loop der jaren de nodige problemen gekend aangaande de distributie en exploitatie van haar zenders als gevolg van de anti-Amerikaanse houding van het Rusland onder Vladimir Poetin. Zo is het voor niet-Russische mediabedrijven niet toegestaan meer dan 20 procent van een mediabedrijf te bezitten. ViacomCBS heeft daartoe partnerships met Russische bedrijven geïnitieerd om aan de Russsische wet- en regelgeving te voldoen.

www.viacomcbsemeaa.com
www.viacbs.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie