Maurits Spijkerman partner bij NewBe
23-02-2022 12:52:00 | Door: David de Jong | hits: 2013 | Tags:

Maurits Spijkerman is als aandeelhouder toegetreden tot het snelgroeiende productiebedrijf NewBe. In zijn rol als Creative Producer is hij eindverantwoordelijk voor NewBe’s Family Entertainment Label, waaronder alle Kids-, Young Adult- en Family-titels vallen, zowel scripted als non-scripted

Het aandeelhouderschap van Maurits Spijkerman is onderdeel van een strategie om labeleigenaren mede-aandeelhouder te maken van het bedrijf. NewBe draait een gemiddelde omzet van 1 miljoen euro per maand.

Onder de creatieve leiding van Maurits wist het label afgelopen jaar veel succes te boeken. Zo stonden De Nog Grotere Slijmfilm en Meskina vorig jaar in de jaarlijkse BoxOffice top-10 lijst van best bekeken Nederlandse bioscoopfilms.OOk dingt de Zapp-dramaserie Mijn Kleine Grote Broer, dit jaar als finalist mee naar de prestigieuze Prix Jeunesse en werd de Misfit-franchise geprolongeerd met een achtdelige Netflix Original-serie.

NewBe is vorig jaar gestart met een andere werkwijze, waarin gewerkt wordt vanuit een labelstructuur. Van High end fictie, Docs & reality, International tot Family Entertainment. Elk label wordt creatief geleid door een creative producer, in samenspraak met een productionele counterpart. Naast Maurits Spijkerman zijn inmiddels alle labeleigenaren (Tarik Traidia, Laura Veenema, Moïse Emonts) ook partner geworden bij NewBe.

Jeroen Koopman, founder en creative producer: “Maurits Spijkerman is een van de grootste talenten in de markt. Zowel in de initiatie als creatieve begeleiding van projecten. Hierbij heeft hij altijd sterk kwaliteit en doelgroep op het vizier, waardoor producties zowel in de bioscoop, bij de grote streamers als op tvin alle bestbekeken fictie en non-fictie lijstjes terechtkomen. Hem nu ook als partner aan NewBe te kunnen binden, geeft ons nog meer vertrouwen en kracht naar de toekomst toe.”

Maurits Spijkerman: “Toen ik drie jaar geleden bij NewBe kwam werken, was het mijn doel om herkenbare, verbindende en optimistische producties te maken voor een breed publiek. Ik ben ongelooflijk trots dat deze kernwaarden inmiddels zijn verankerd in het Family Entertainment-label waarin ik samen met bevlogen makers producties kan realiseren en een wereldwijd publiek kan bedienen. Ik voel me ongelooflijk vereerd dat ik samen met zo’n sterk team als partner mag bouwen aan de toekomst van NewBe.”

www.newbe.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie