Media Distillery verkoopt media monitoring activiteiten aan de SoundAware Group
03-07-2020 15:31:00 | Door: David de Jong | hits: 1607 | Tags:

Media Distillery heeft haar media monitoring activiteiten verkocht aan de SoundAware Group en gaat zich hiermee volledig toeleggen op de televisie-industrie waar het internationale broadcasters, kabelbedrijven en televisie-operators bedient met haar Artificial Intelligence-technologie om grote hoeveelheden video te analyseren. SoundAware Group maakt met deze overname de volgende stap om haar media monitoring-portfolio te versterken en haar Europese ambities verder gestalte te geven.

SoundAware Group heeft Media Distillery Monitoring B.V. overgenomen, inclusief de klantrelaties in binnen- en buitenland, enkele technologiecomponenten en alle betrokken medewerkers. De activiteiten zullen worden samengevoegd met die van RTV Monitor, een bedrijf dat in 2019 onderdeel van de SoundAware Group is geworden. Door deze bundeling van activiteiten zullen klanten optimaal kunnen profiteren van de state-of-the-art technologie en infrastructuur die RTV Monitor tot haar beschikking heeft. Daarnaast beschikt zij over een gespecialiseerde team dat dagelijks zorgdraagt voor de levering van real-time alerts en kwalitatief hoogwaardige samenvattingen van media uitingen.

Media Distillery was sinds 2014 actief in de monitoring industrie, waar het de afgelopen jaren een groei heeft doorgemaakt. Radio- en televisiekanalen worden real-time geanalyseerd met efficiënte kunstmatige intelligentie-algoritmes zoals spraakherkenning, logoherkenning en tekstherkenning. Tientallen Europese media monitoring-partners hebben deze data geïntegreerd in hun dienstverlening waardoor honderden bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen dagelijks real-time alerts aangeleverd krijgen. Voorbeelden van klanten zijn onder andere VodafoneZiggo, Albert Heijn en Heineken, onderwijsinstellingen als Hogeschool Utrecht, VU Amsterdam en Rijksuniversiteit Groningen en groot aantal overheidsinstanties.

Roland Sars, CEO van Media Distillery: "Deze overname bewijst dat we een prachtig platform en klantenbestand hebben gebouwd en het is een compliment naar ons volledige team. We zijn ervan overtuigd dat onze klanten en medewerkers verder kunnen groeien onder de vleugels van SoundAware Group. Media Distillery gaat zich volledig richten op het verbeteren van de gebruikersbeleving van hun videoplatformen van televisie-operatoren en broadcasters; deze business groeit hard we werken inmiddels voor klanten als Telenet (België), YouSee (Denemarken), VTR (Chili) en Eutelsat (Frankrijk)."

Harold de Groot, CEO van SoundAware Group: "Deze overname stelt ons in staat om de groeiambities van RTV Monitor versneld vorm te geven. Het enthousiaste team en uitgebreide klantenportfolio sluiten beide uitstekend aan bij die van RTV Monitor en gezamenlijk bedienen we nu dagelijks via onze partners meer dan 500 bedrijven en organisaties met media uitingen, dat steeds belangrijker wordt in de dagelijkse communicatiestrategie."

www.soundware.com
www.mediadistillery.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie