Mediahuis, Groupe Rossel, Mediafin en IPM verkopen 34 procentsbelang in RTL Belgium aan RTL Group
01-12-2020 08:52:00 | Door: David de Jong | hits: 1546 | Tags:

RTL Group wordt 100 procent eigenaar van de Belgische activiteiten van RTL. Mediahuis. IPM, Mediafin (Les Echos) en Groupe Rossel bezitten samen de Audiopresse holding die goed is voor 34 procent van RTL Belgium. RTL Group (en haar rechtsvoorgangers) bezit 66 procent van Belgische RTL-activiteiten en wordt met deze aankondiging volledig eigenaar.

RTL Belgium bestaat uit de Franstalige Belgische zenders RTL-TVI, Club RTL, Plug RTL, de on-demand-diensten van RTL Play alsmede de nieuwswebsite RTLInfo.be. Daarnaast vallen de deelnemingen in de radiostations Bel RTL, Radio Contact en Mint onder RTL Belgium. De minderheidsaandeelhouders waren dit sinds 1987 mede op verzoek van de Franstalige Belgische gemeenschap. De minderheidsaandeelhouders zijn dagbladuitgevers van La Libre Belgique (IPM), DH Les Sports (IPM), Les Echos (Mediafin), Le Soir (Groupe Rossel), La Meuse (Groupe Rossel) en Grenzecho (Groupe Rossel). Mediahuis was ook aandeelhouder omdat rechtsvoorganger Corelio tot 2013 eigenaar was van L'avenir.
.
In België wordt de naam IP nog gebruikt voor de reclameverkoop. Alhoewel de Belgische televisiezenders van 1987 tot 2005 met een Belgische uitzendlicentie werkten, zijn de Belgische zenders sinds 2005 net als de Nederlandse RTL-zenders, actief met Luxemburgse uitzendlicenties opdat ze zich niet aan strengere reclameregels en mediatoezicht hoeven te houden. De Nederlandse RTL-zenders zijn voor 100 procent in handen van RTL Group. RTL Belgium is niet actief in Vlaanderen, behoudens de verkoop van reclamezendtijd door IP Belgium van in Vlaanderen actieve radiozenders als NRJ, Nostalgie, BNL en Roxx.

De overname van het minderheidsbelang van RTL Belgium wordt door RTL Group betaald met een onbekend bedrag en met in aandelen van RTL Group. RTL Group is beursgenoteerd en voor 76,28 procent in handen van het Duitse Bertelsmann.

www.rtlgroup.com
www.rtlbelgium.be


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie