Mediaset verhoogt belangen in ProSiebenSat.1 Media
08-04-2020 11:26:00 | Door: David de Jong | hits: 1165 | Tags:

Mediaset heeft de afgelopen weken haar belang in de Duitse mediagroep ProSiebenSat.1 Media verhoogd naar meer dan 20 procent. Daarmee is het Italiaanse mediabedrijf een aandeelhouder van betekenis geworden en heeft het de Duitse mededingingsautoriteiten om toestemming gevraagd het belang in ProSiebenSat1. Media verder te mogen vergroten naar 25 procent.

ProSiebenSat.1 Media kondigde op 26 maart 2020 aan dat Max Conze als CEO per onmiddelijke ingang terugtreedt en herordende daarna haar directie, waarbij CFO Rainier Beaujean is benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur. Deze bestuurswisselingen zouden te maken hebben met interne onrust bij het Duitse mediabedrijf.

Dankzij lage beurskoersen van het aandeel ProSiebenSat.1 Media kan Mediaset makkelijk aandelen kopen van het mediabedrijf. Mediaset, dat voornamelijk gecontroleerd wordt door voormalig premier Silvio Berlusconi en zijn familie, verklaarde eerder aan internationale media geen plannen te hebben ProSiebenSat.1 Media daadwerkelijk over te nemen.

Toch passen de plannen om een groot belang in een Duits mediabedrijf te hebben in de in gang gezette oprichting van de in Nederland gevestigde holding MFE Mediaforeurope. Deze holding zal de belangen van Mediaset in Italië en Spanje moet verenigen. Vivendi, dat een stemrecht heeft van 9,98 procent, verzet zich daar op alle mogelijke juridische manieren tegen en vreest dat de familie Berlusconi via haar holding Fininvest de greep op Mediaset eerder aan het vergroten is.

www.gruppomediaset.it
www.prosiebensat1.de

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie