Meerderheid wil betalen voor reclamevrije NPO
29-01-2019 09:36:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 2197 | Tags:

Betalen voor publieke omroepen zonder reclame, is voor de meerderheid van de Nederlanders geen probleem. Dat blijkt uit een onderzoek onder 688 mensen door Skoep Nieuws in opdracht van Spreekbuis.nl.

Onlangs sprak NPO-baas Shula Rijxman haar wens uit om de reclame binnen de publieke omroep stapsgewijs af te willen bouwen. Ze raamde de extra kosten op 80 cent per persoon per maand aan belasting.

Op de vraag of mensen 80 cent over zouden hebben om de reclames af te schaffen, stemde 62 procent van de respondenten voor. Deelnemers gaven onder meer aan reclame sneller zat te zijn door de komst van Netflix. Een andere reactie is dat reclames niet in een publiek bestel horen.

De andere 38 procent van de mensen ziet geen heil in het extra betalen om de reclame te compenseren.

Richard Otto, uitgever Spreekbuis.nl: “Veel omroepbestuurders en politici hebben de afgelopen maanden hun mening gegeven over een wel of geen reclamevrije publieke omroep. Veel mensen zijn door Netflix gewend geraakt aan televisie zonder reclameblokken. Toch blijkt ook uit deze peiling dat er ook veel kijkers zijn die helemaal geen probleem hebben met reclame op televisie."

www.skoep.nl
www.spreekbuis.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie