Merk ervaart boost dankzij een virtuele in-game winkel
11-05-2020 15:52:00 | Door: Pie Kamau | hits: 1822 | Tags:

Het Nederlandse lifestylemerk BALR. en Azerion’s simulator en social game Hotel Hideaway komen met een innovatie: een virtueel hotel waar een echt merk te koop is.

Dit is de eerste branded in-game winkel in het virtuele hotel en vertegenwoordigt een trend voor merken om onderdeel te worden van de beleving in plaats van te vertrouwen op advertenties die door sommigen ervaren worden als opdringerig.

Gedurende de campagne voegt BALR. steeds nieuwe kleding en huishoudelijke producten toe aan haar virtuele winkel. In de eerste twee weken kocht 25 procent van de Hotel Hideaway-spelers iets van BALR.. Dit is gelijk aan een kwart miljoen verkochte producten.

Gedurende die tijd piekte BALR.’s witte sportschoenen kort als het bestverkochte product tijdens het spel. Gecombineerd droegen spelers de schoenen voor 250 miljoen seconden (bijna 8 jaar) tijdens het spel. Bij elkaar liepen spelers in de eerste twee weken 1,5 biljoen seconden rond in producten van het merk.

Kim van Teunenbroek, Global Partnership Directeur van Azerion: ''Spelers waarderen merken die een actief onderdeel zijn van hun spel, ze voelen dat het de beleving verrijkt en reageren daarom positief. 'Wij zijn constant op zoek naar nieuwe wegen om partners te helpen te binden met gebruikers. Het is technisch complex om een winkel te integreren in een spel, maar de beloning is heel groot.''

Juul Manders, CEO van BALR.: ''Spelers spenderen meer dan 25 minuten per sessie met Hotel Hideaway en ze komen keer op keer terug. Door BALR. onderdeel te maken van de ervaring krijgen wij een verbazingwekkende gebruikers respons. Doordat spelers houden van de hele belevenis, vertellen ze dit aan hun vrienden en reikt BALR.’s boodschap ver voorbij het spel alleen.''

www.balr.com
azerion.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie