[Kijkcijfers] Meer dan miljoen kijkers voor start Big Brother
05-01-2021 09:56:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 2015 | Tags:

De eerste aflevering van Big Brother heeft maandagavond ruim 1,3 miljoen kijkers weten te trekken. Daarmee staat het programma op de negende plaats in de lijst met best bekeken programma’s - althans de uitzending op RTL 4, waar ruim een miljoen mensen naar keken. De gelijktijdig uitgezonden start op RTL 5 trok 327.000 kijkers.

De start, waarin te zien was hoe acht kandidaten het huis bij de Arena in Amsterdam betrokken, werd zowel op RTL 4 als RTL 5 uitgezonden. Vanaf nu is er dagelijks een uitzending op RTL 5 en zijn zowel de uitzendingen als livestreams ook te volgen via Videoland. Ook in België is de show te zien, waarin kandidaten elkaar moeten nomineren om het pand te verlaten. De laatst overgebleven deelnemer wint een ton.

Het Journaal om 20:00 uur staat met 2,5 miljoen kijkers bovenaan de kijkcijferlijst, gevolgd door De Slimste Mens met net geen 2 miljoen. Opvallend is de populariteit van Rail Away, het al 28 seizoenen lopende programma over treinen en spoorlijnen, waar met dan 750.000 mensen op afstemden.

www.kijkonderzoek.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie