Miljuschka maakt programma over het perfecte lichaam op social media
21-09-2020 09:38:43 | Door: Saskia van Weert | hits: 2834 | Tags:

Miljuschka Witzenhausen gaat in het Videoland-programma #eerlijkefoto op een zoektocht naar een eerlijk beeld van vrouwen op social media.

Wie door Instagram scrolt ziet alleen maar perfecte lichamen, maar klopt het beeld dat de dienst schetst wel? En wat is de invloed van al deze perfecte lichamen? Dit zijn vragen die Miljuschka bezig houden.

Als een van de weinige BN’ers zwemt Miljuschka tegen de stroom in en spreekt zij zich uit tegen het beeld dat op social media wordt gecreëerd. In #eerlijkefoto gaat Miljuschka op onderzoek uit. Ze duikt in de wereld van de ultra strakke instagrammers die tot het uiterste gaan voor het perfecte plaatje en gaat het gesprek aan met Bekende Nederlanders zoals Linda de Mol, Famke Louise en Victoria Koblenko, om hen te vragen: wat is voor jou een eerlijk beeld?

Miljuschka Witzenhausen: "In een wereld vol gepolijste plaatjes en hyper-strakke lijven wil ik strijden voor een realistischer beeld. In deze serie onderzoek ik hoe vrouwen steeds meer in de ban raken van irreële schoonheidsidealen. Is het niet de hoogste tijd voor een tegengeluid? Mijn dochter is acht en gaat opgroeien met social media. Daarom is het belangrijk dat we vrouwen in alle soort en maten laten zien. Dat is precies de reden waarom ik voel dat deze documentaire zo hard nodig is. Fuck filters en photoshop, we gaan voor #eerlijkefoto."

In de eerste aflevering bezoekt Miljuschka Linda de Mol, naar aanleiding van de ophef over haar bikinifoto op de cover van haar magazine. Hoe heeft zij deze kritiek ervaren? Ook gaat ze het gesprek aan met Saskia Oliviera, die zich kritisch uitliet over Miljuschka's gebruik van de hashtag #bodypositivity. Daarnaast geeft Miljuschka zichzelf letterlijk en figuurlijk bloot voor de camera en bezoekt ze influencers die zich in een zogenoemde Natural Body Cosmetic kliniek laten behandelen: grotere billen of borsten zónder onder het mes te gaan.

Vanaf donderdag 1 oktober is #eerlijkefoto wekelijks exclusief te zien bij Videoland. #eerlijkefoto wordt geproduceerd door Witte Geit.             

Foto: RTL/Mettina Jager

www.videoland.nl
www.rtl.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie