Mind Work Broadcasting richt zich op mediabegeleiding
19-11-2018 12:04:00 | Door: | hits: 2728 | Tags:

Er is steeds meer aandacht voor de impact van mediadeelname binnen de industrie. Zenders, productiehuizen, maar ook individuen schakelen aanzienlijk vaker de hulp in van derden om de begeleiding voor, tijdens en na een programma zo goed mogelijk te organiseren.

Ook wordt bij de selectie van kandidaten en zelfs al bij het ontwikkelen van een format gekeken naar de psychologische effecten. Een belangrijke vooruitgang die ervoor zorgt dat zowel programmamakers als cast en crew beter voorbereid zijn op de mogelijke impact van een programma op hun leven. Mind Work Productions breidt zich uit met de oprichting van een tweede BV die zich specifiek richt op de mediabegeleiding: Mind Work Broadcasting.

Mind Work Broadcasting brengt de ervaring in mediaproducties samen met de expertises in psychologie.

Joanna Reichart-Schouten van der Velden, kartrekker en directeur van Mind Work Broadcasting: "We kennen allemaal de voorbeelden waar het fout is gegaan. Waar de impact van mediadeelname, zoals de hoofdrol in een realityprogramma, ervoor heeft gezorgd dat iemand psychisch in de problemen is gekomen. Pijnlijk om te zien en ook niet nodig. Met de juiste begeleiding kun je deze mensen beter voorbereiden op wat er komen gaat."                                                                                                                                    

Naast de begeleiding van cast en crew voor producties binnen reality en drama, coacht Mind Work Broadcasting ook artiesten en verschijnen de psychologen regelmatig als experts on screen.

Onder de vleugels van Mind Work Productions begeleidt het team al ruim tien jaar lang programmamakers, casts, crews en individuen op het gebied van media-impact.

Joanna Reichart-Schouten van der Velden : "Door dit onderdeel uit Mind Work Productions te halen, geeft ons dat de ruimte om verder te groeien en nog meer te professionaliseren; maar nu op onze eigen benen. Zo zijn we graag vroeg in het traject betrokken, zodat we al bij de formatontwikkeling kunnen meedenken over de psychologische impact. Ons doel is om onze kennis en ervaring op dit onderwerp de grens over te brengen en de bewustwording bij alle betrokken partijen te vergroten."

www.mindworkbroadcasting.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie