NBC Sky World News op lange baan geschoven
08-04-2020 11:42:00 | Door: David de Jong | hits: 2450 | Tags:

Het ambitieuze project van Comcast om een gezamenlijke internationale nieuwszender op te zetten onder de naam NBC Sky World News is op de lange baan geschoven. De bedoeling was om vanaf zomer 2020 de wereldwijde internationale televisienieuwsdominantie van CNN International en in mindere mate BBC World News, Al Jazeera, France24 en Euronews aan te vechten.

NBC Sky World News is on hold gezet vanwege het coronavirus en de impact daarvan.Door de coronamaatregelen is het praktisch in de huidige situatie lastig voor de mediabedrijven om een en ander van de grond te krijgen, waaronder de inrichting van productiefaciliteiten in Londen. Dit meldt het doorgaans goed geïnformeerde vakblad Variety.

Toch zou NBCUniversal haar internationale ambities niet willen laten varen. De vijftig aangenomen journalisten zullen onder NBC News International komen te vallen en helpen bij de verslaglegging over de coronacrisis. Het geplande onderdeel Verification Center dat aan factchecking zou doen, zal doorgang vinden en onder de naam NBC News Verified worden gelanceerd.

Comcast is met de overname van Sky in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië, in 2018 eigenaar geworden van de nieuwszenders Sky News, Sky TG24 en Sky News Arabia. Met name Sky News en in mindere mate Sky News Arabia alsmede het Italiaanse Sky TG24 worden ook internationaal verspreid. In de Verenigde Staten is Comcast actief met NBC News en de Amerikaanse nieuwszender MSNBC en heeft daarnaast de internationale zakennieuwszender CNBC in handen. Ook heeft het een belang van 25 procent in Euronews.

www.skynews.com
www.skygroup.sky
www.nbcuniversal.com
www.comcast.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie