NBCUniversal/Comcast start Peacock in de Verenigde Staten
18-09-2019 13:49:16 | Door: David de Jong | hits: 2122 | Tags:

NBCUniversal heeft aangekondigd in april 2020 te starten met de nieuwe streamingdienst Peacock. De dienst zal vooralsnog alleen in de Verenigde Staten worden aangeboden. De naam van de dienst verwijst naar het pauw-logo van NBC. Het starten van deze streamingdienst is een reactie op de lancering van Disney+ en HBO Max in de Verenigde Staten. In mei 2019 kondigde NBC Universal aan haar aandeel in Hulu over 5 jaar t everkopen nu Disney Company de contorle over deze streamingdienst heeft verkregen door de overname van 20th Century Fox.

Peacock zal produkties van onder meer Universal Pictures, Focus Features, Dreamworks Animation, Illumination en NBC aanbieden. Peackock zal zowel beschikbaar komen met een gratis versie die met reclame wordt gefinancierd en een versie waarop men zich kan abonneren. Bekende produkties zijn The Office, Park and Recreation, Battlestar Galactica, Dr Death, Rutherford Falls, Saved by the Bell, Straight Talk,Who Wrote That,  Saturday NIght Live, The Real Housewives, 30 Rock, Frasier, Married...with Children, Will&Grace, maar ook filmtitels als Mamma Mia, ET, Jaws, Shrek, Back to the Future, American Pie, A Beautiful Mind en meer.Naast Engelstalige content zal Peacock ook 3000 uur aan Spaanstalige content aanbieden, afkomstig van haar Telemundo-netwerk.

NBCUniversal is onderdeel van Comcast, dat in Europa actief is met Sky in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Italië en Duitsland alwaar die ook met streaming videodiensten actief zijn via onder meer Now TV. In Nederland is het bedrijf actief met het onlangs via KPN gestarte DreamWorks Channel en distribueert het onder meer de Europese versie van zakennieuwszender CNBC en amusementsnieuwszender E!

www.nbcuniversal.com
www.comcast.com
www.peackocktv.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie