NENT Group verkrijgt Formule 1-rechten van 2022 tot en met 2024
20-05-2021 09:51:00 | Door: David de Jong | hits: 2355 | Tags:

NENT Group heeft de uitzendrechten op de Formule 1 verkregen. Dit hebben de Formule One en NENT Group bekend gemaakt. De F1 TV Pro dienst van de Formule One-organisatie blijft ook beschikbaar, zo blijkt uit een verklaring van de Formule 1-organisatie.  

Viaplay zal alle races, traingingen en kwalificatiewedstrijden uitenden met een studioprogramma vanuit Amsterdam. Zes races zullen vrij te zien zijn waaronder de Nederlandse Grand Prix en samenvattingen van alle races.

Ian Holmes, Director van Media Rights bij Formula 1: “De Ppssie voor Formule 1 is nooit zo hoog geweest en we zijn blij dat we onze partnershi met NENT Group kunnen uitbreiden die al lang partners zijn in Scandinavië en andere landen. Aangezien hun betrokkenheid bij de ongeevenaarde verslaglegging en promotie van de Formule 1, hebben we geen twijfel dat zij fans de sport zullen bieden waarvan zij ouden op dit mooie platform. We kijken vooruit naar de innovatieve programmering die NENT Group van plan is te brengen en kan niet wachten om later dit jaar terug te keren naar de Nederlandse Grand Prix.”

De Formule 1 is in handen van Formula One, een organisatie die eigendom is van Liberty Media waar John Malone de belangrijkse aandeelhouder van is. John Malone is ook de belangrijkste aandeelhouder van Liberty Global, dat 50 procent van VodafoneZiggo in handen heeft, waar Ziggo Sport onderdeel van is.

Ziggo Sport heeft samen met voorganger Sport1 sinds 2013 de rechten van de Formule 1 in Nederland. Sinds 2018 is eigenaar VodafoneZiggo actief met de voor alle Ziggo-abonnees zichtbare zender Ziggo Sport. In 2018 werden de rechten verlengd tot en met 2021.

KPN reageert nog op de aankoop van de formule 1-rechten door NENT Group en wil haar abonenes ook Formule 1 blijven bieden. Of daarbij gedoeld wordt om het te lanceren Viaplay ook via KPN beschikbaar te stellen, zal in de toekomst blijken.

Gerd de Smyter, woordvoerder van KPN: "We hebben kennis genomen van het feit dat Ziggo Sport de Formule 1-rechten niet heeft weten te bemachtigen en in handen zullen komen van de Nordic Entertainment Group (NENT Group) voor de volgende seizoenen. We willen uiteraard onze abonnees ook in de toekomst zo goed mogelijk van Formule 1 laten genieten. Hierover gaan we met de aankomende eigenaar van de rechten in gesprek. Zodra hier meer over bekend is, zullen we hier uiteraard over communiceren

Zie ook: Nordic Entertaintment Group lanceert Nederlandse Viaplay in Q1 2022 met Formule 1, Bundesliga, films en meer

www.formula1.com
www.nentgroup.com