NENT Group wil naam wijzigen in Viaplay Group
30-03-2022 15:44:00 | Door: David de Jong | hits: 2271 | Tags:

Nordic Entertainment Group (NENT Group) wil zijn naam wijzigen in Viaplay Group. HIertoe wordt op 18 mei 2022 tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering een voorstel gedaan. NENT Group ontstond in juni 2018 als onderdeel van een afspliting van Modern Times Group. Modern Times Group was op zijn beurt weer in 1997 een afspliting van Kinnevik. Vooral Scandinavische financiële instellingen zijn aandeelhouder van het beursgenoteerde bedrijf.

NENT Group is voor 50 procent eigenaar van Allente (een samenvoeging van het toenmalige Viasat van NENT en Canal Digital). Het bedrijf is sinds 2007 actief met streamingdiensten onder de naam Viaplay in Scandinavië en inmiddels ook internationaal in Estland, Litouwen, Letland, Polen, Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk met plannen om nog in Oostenrijk, Canada, Duitsland en Zwitserland te lanceren, waarmee in totaal 16 landen bediend zullen worden eind 2023 met als doel 12 miljoen abonnees eind 2025. Op 1 maart 2022 werd het Nederlandse Viaplay gelanceerd met onder meer de Formule 1-wedstrijden.

In Scandinavië is het bedrijf ook eigenaar van commerciële tv-zenders als TV3, TV6, TV8 en TV10 alsmede de betaaltelevisiemerken V Film, V Series en V Sport. De Zweedse en Noorse radiostations waaronder Rix FM, Star FM, Bandit Rock, Power Hit Radio, P4 Radio, P5 Hits en NRJ Norge zijn ook onderdeel van NENT Group. Het vrij beschikbare Scandinavische Viafree zal op 18 mei opgaan in de Scandinavische versie van Pluto TV van Paramount Global.

Anders Jensen, President en CEO van NENT Group: “De voorgestelde naamswijziging geeft exact aan wie we zijn: een snel groeiend internationaal mediabedrijf. Door Viaplay Group te worden, geven we duidelijkheid, versimpeling en zichtbaarheid. Dit zal daarbij ons aantrekkelijker maken voor partners, investeerders en talent. De wereldwijde streamingmarkt was nooit zo competitief en spannend als nu, met innovatie op alle gebieden van ons platform tot ons merk, is vitaal.”

De radio- en reclameverkooptakken zullen de naam Viaplay Group Radio respectievelijk Viaplay Group Ad Sales krijgen. De studio's kregen al in September 2021 de naam Viaplay Studios.

www.viaplay.com
www.nentgroup.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie