NENT verwerft rechten Darten en snooker voor Viaplay
25-05-2021 20:36:00 | Door: David de Jong | hits: 1564 | Tags:

Nordic Entertainment Group (NENT Group) heeft de exclusieve rechten verworven om vanaf 2022 live darts van Professional Darts Corporation (PDC) in Nederland uit te zenden op zijn te lanceren Viaplay-streamingdienst. Ook wist Viaplay rechten op snooker te verwerven. Nederland is het thuisland van drievoudig PDC-wereldkampioen Michael van Gerwen. Onlangs werd bekend dat NENT Group de Nederlandse uitzendrechten van de Formule 1 en Bundesliga heeft verworven. Viaplay wordt in het eerste kwartaal van 2022 in Nederland gelanceerd.

Viaplay zal World Darts Championship, Premier League Darts, World Cup of Darts, World Matchplay, World Grand Prix, European Championship, Grand Slam of Darts en de Players Championship, naast de World Series of Darts Finals uitzenden. Thans zijn deze rechten nog in handen van RTL Nederland die deze wedstrijden op RTL7 uitzendt.

NENT Group en PDC gaan ook samenwerken om een ​​live dartsevenement in Nederland op te zetten.

Michael van Gerwen: “Er is zoveel dartstalent in Nederland en het is geweldig dat fans vanaf begin volgend jaar via Viaplay naar PDC-toernooien kunnen kijken. De samenwerking van PDC met de NENT Group blijft groeien en we kunnen allemaal positief uitkijken naar de toekomst met hen. "

Peter Nørrelund, Chief Sports Officer van NENT Group: “We komen naar Nederland om een ​​leider op het gebied van streaming te worden. Dat betekent het veiligstellen van de meest relevante lokale sportrechten, naast het aanbieden van geweldige originele content. All-time grootheden zoals Michael van Gerwen, de nummer één van de wereld gedurende zeven opeenvolgende jaren, en Raymond van Barneveld, beroemd om zijn vijf wereldtitels en rivaliteit mid jaren 2000 met Phil The Power' Taylor, hebben een enorm Nederlands dartspubliek opgebouwd. Naast de Formule 1 en de Bundesliga ligt Viaplay opnieuw op schema met de beste premiumsporten van Nederland. ”

Barry Hearn OBE, PDC President: "NENT Group is al gewaardeerde omroeppartner op een aantal gebieden en uitbreiding naar Nederland is een spannende tijd voor zowel hen als de PDC. Darts is enorm populair in heel Nederland en deze samenwerking geeft fans de kans om te blijven genieten van topklasse PDC-toernooien via Viaplay."

De deal met Matchroom Sports brengt ook live verslaggeving van snooker's Champion of Champions en Championship League-evenementen voor Viaplay in Nederland, samen met de World Pool Masters, World Pool Championship, World Cup of Pool, US Open Championship en de Mosconi Cup. Daarnaast brengt deze deal ook een uitgebreid aanbod aan sportcontent mee, waaronder tafeltennis, bowling, basketbal en korfbal.

www.viaplay.se
www.nentgroup.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie