NEP ontwikkelt platform Largerthan.Live voor Mojo en VodafoneZiggo
10-07-2020 16:30:00 | Door: David de Jong | hits: 1457 | Tags:

In opdracht van concertpromotor MOJO en VodafoneZiggo heeft NEP het interactieve platform Largthan.Live ontwikkeld. NEP levert tijdens de concerten de cameraregistratie en streamingfaciliteiten. Door de inzet van onder meer de remote dolly Agito worden beelden van de artiesten vastgelegd waardoor alle digitale bezoekers als het ware eerste rang zitten. Daarnaast is voor deze concertreeks de muziekwagen de MusicOne ingezet voor de beste geluidskwaliteit. 

Largerthan.Live werd medio juni 2020 aangekondigd door Mojo en VodafoneZiggo opdat een virtuele concertzaal kan worden aangeboden. Met het concert van Nielson in de Ziggo Dome in Amsterdam, is het platform op 9 juli 2020 gelanceerd.  

Anna Bosscher, uitvoerend producent van MOJO: "Als concertpromotor waren wij gedwongen om veel concerten te annuleren vanwege de maatregelen van de afgelopen tijd. Overal staan momenteel prachtige concertzalen leeg, zitten artiesten op de bank en kunnen fans geen live-optredens bijwonen. We zijn heel blij dat we nu deze digitale concertreeks kunnen organiseren en ik ben er trots op dat we in zon korte tijd dit streamingplatform met elkaar hebben ontwikkeld om een volledige interactieve concertbeleving in de hoogste kwaliteit gewoon bij de mensen thuis te brengen. De aftrap van Nielson was een mooie start van deze concertreeks met de komende maanden nog veel meer grote artiesten die een podium krijgen via dit platform."

Een digitaal concertkaartje met een vouchercode geeft bezoekers toegang tot het Largerthan.Live-platform, waar zij door middel van interactieve en multiple livestreams het concert van hun favoriete artiest kunnen bijwonen, een kijkje achter de schermen kunnen nemen en interactie met de artiesten kunnen hebben in de zogeheten Golden Circle.
 
Erik van de Laar, Lead Software Architect bij NEP: "Het was een mooie uitdaging om het platform te voorzien van multiple livestreams en we zijn er trots op dat dit door een goede samenwerking met MOJO en onze verschillende afdelingen bij NEP is gelukt. We hebben de streams daarnaast voorzien van een DRM-encryptie, waardoor de beeld- en muziekrechten maximaal beveiligd zijn."

www.largerthan.live
www.nep.nl
www.vodafoneziggo.com
www.mojo.nl


 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie