NEP registreert Dansmarathon op SBS6
15-10-2021 09:28:17 | Door: Saskia van Weert | hits: 1348 | Tags:

In opdracht van Talpa Entertainment Productions registreert NEP de wedstrijd De Dansmarathon, die sinds donderdag 14 oktober te zien is op SBS6.

Maar liefst 50 uur lang verzorgt NEP de live registratie vanuit Breepark in Breda voor dit dansexperiment van unieke duur, waarbij 100 danskoppels het tegen elkaar opnemen. Het programma, dat vrijwel non-stop wordt uitgezonden op SBS6, vraagt aandacht voor mensen met een longziekte. In samenwerking met de Vriendenloterij en het Longfonds wordt geld opgehaald voor meer onderzoek. Bekende dj’s en artiesten voorzien de danskoppels en het publiek van goede muziek. Het koppel dat het langst op de dansvloer blijft staan, gaat er met de hoofdprijs van 100.000 euro vandoor.

Mobiele regiewagen

Voor de registratie van een project van dit formaat, wordt vanuit NEP ‘het grotere geschut’ ingezet. Met de UHD2, een op locatie gebouwde iOB (mobiele regiewagen) en 25 camera’s wordt dit programma vastgelegd, waarbij ook NEP’s eigen robotdolly Agito aanwezig is voor de beste shots vanaf en rondom de dansvloer. Ook audiowagen MusicOne wordt speciaal voor dit project ingezet voor de hoogste audiokwaliteit van de live optredens en voor de beste ervaring voor de kijkers thuis.

Meer dan 100 collega’s van de afdelingen Broadcast Services, Postproductie, RF en het LiveCenter van NEP zijn in Breda en werken in shifts om de registratie en montage van dit dansspektakel te verzorgen. Daarnaast worden 5 ENG-ploegen en 23 domes iedere dag ingezet voor live verbindingen met verschillende dansscholen en sponsors.

De aftrap van het dansprogramma viel buiten de top 25 van best bekeken programma’s met gemiddeld 265.000 kijkers.

Foto: William Rutten

www.nepworldwide.com
www.sbs.nl
www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie