NLZIET verhoogt beeldkwaliteit
13-09-2019 13:53:00 | Door: David de Jong | hits: 2046 | Tags:

NLZIET heeft de beeldkwaliteit van de live- en replaystreams van twaalf hoofdkanalen verhoogd naar 1080p met 7,5 Mbit/s en 50 fps. Daarmee zijn NPO1, NPO2, NPO3, RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, RTL Z, Net5, SBS6, Veronica/DisneyXD en SBS9 voortaan in deze hogere kwaliteit beschikbaar gekomen.

Om de hogere kwaliteit te zien moet soms de instelling worden gewijzigd. Voorheen was de beeldkwaliteit 720p, met 3,5 Mbit/s en 25 fps. Met name bij snelle beeldwisselingen is de kwaliteitsverbetering te zien.

De hogere kwaliteit is op smart-tv's, Playstation, Android TV en Apple TV al zichtbaar. Maandag 16 september 2019 zal de beeldkwaliteit bij het kijken op de computer worden verbeterd. Chromecast en Airplay zullen over enkele maanden de upgrade krijgen. De verbeteringen in beeldkwaliteit zijn gerealiseerd in samenwerking met Red Bee.
 
Niels Baas, algemeen directeur NLZIET: "We zetten deze stap omdat we een zo goed mogelijk alternatief voor traditionele televisieproviders willen zijn. Met deze stap wordt de kwaliteit met name bij het kijken van beelden op hoge snelheid waaronder sport, veel beter."

www.nlziet.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie