NOS behoudt internationaal schaatsen
24-10-2019 12:27:00 | Door: David de Jong | hits: 1838 | Tags:

Alle internationale schaatswedstrijden zijn de komende vier seizoenen te volgen via de NOS bij de NPO. De NOS heeft de samenwerking met de Internationale Schaatsunie verlengd tot en met het seizoen 2022/2023.

De overeenkomst omvat de live-rechten voor alle Europese en Wereldkampioenschappen langebaanschaatsen en shorttrack, alle wereldbekerwedstrijden in die disciplines, plus de samenvattingsrechten van de EK en WK kunstrijden. Vorig jaar verlengde de NOS ook al de samenwerking met de KNSB voor het nationale schaatsen met vier jaar.

Gerard Timmer, algemeen directeur van de NOS: "Met deze nieuwe verbintenis is de schaatsliefhebber ook de komende jaren via de publieke omroep verzekerd van de belangrijkste nationale én internationale schaatswedstrijden. Wij volgen het schaatsen al decennialang, met voor- en nabeschouwingen, veel deskundigheid, live-verslagen, analyses, interviews en achtergronden. Dat blijven we dus doen. Het hele verhaal, via alle denkbare platforms: televisie, radio, op NOS.nl en social media."

Het schaatsseizoen 2019-2020 start vrijdag 1 november 2019 met de kwalificatiewedstrijden voor de World Cups. In Thialf wordt drie dagen lang gereden om de eerste startbewijzen van het seizoen. Internationale hoogtepunten verderop in het seizoen zijn onder meer de Wereldbekerwedstrijden langebaan in Calgary en Heerenveen. De WK Afstanden op het snelle ijs van Salt Lake City, de EK Afstanden in Heerenveen en de gecombineerde WK Allround & Sprint in Hamar. De hoogtepunten van het shorttrackseizoen zijn de wereldbeker in Dordrecht, de EK in het Hongaarse Debrecen en de Wereldkampioenschappen in Seoel.

www.nos.nl
www.npo.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie