NPO/NOS en Discovery Benelux sluiten overeenkomst voor Olympische Spelen 2022 en 2024
05-05-2021 16:04:00 | Door: David de Jong | hits: 3495 | Tags:

De NPO zal in 2022 en 2024 de Olympische Spelen blijven uitzenden. Dit is mogelijk dankzij een overeenkomst voor een sublicentie die het heeft verkregen van Discovery. Dit bedrijf heeft in de periode 2018-2024 de uitzendrechten van alle Olympische Spelen.

De Olympische Winterspelen van 2022 in Peking en de Zomerspelen in 2024 in Parijs zullen op op televisie, op NOS.nl, NPO Start en de NOS-app te zien zijn. Ook zal een aparte digitale stream met de Olympische Spelen on air komen in de zomer van 2024. NPO Radio 1 zal ook de Olympische Spelen kunnen verslaan.

In 2018 was door Discovery een soortgelijke sublicentie gegeven aan de NOS. Die overeenkomst was in 2017 aangekondigd, waarbij was afgesproken dat ook de Olympische Spelen die deze zomer (2021) zullen worden gehouden, te zien zijn bij de NOS,

Discovery zal de Olympische Spelen volledig verslaan via de streamingdienst Discovery+. Ook zal Eurosport via de twee televisiekanalen, via internet en de Eurosport App verslag doen van het tweejaarlijkse sportevenement. Discovery zal exclusief schansspringen en biatlonevenementen in 2022 laten zien. In 2024 zijn sportklimmen, skateboarden, surfen en golfen exclusief bij Eurosport te zien zijn.

Gerard Timmer, algemeen direcfeur van de NOS: “Het Olympisch vuur blijft branden bij de NOS. We hebben vorig jaar gemerkt wat het gemis van sport betekent voor de samenleving. Sport verbindt, socialiseert en enthousiasmeert. Dat we in de komende vier jaar drie Olympische Spelen voor iedereen in Nederland mogen uitzenden is goed nieuws. Voor het Nederlands publiek maar ook voor de Nederlandse sport. Met de Spelen van Tokio als langverwacht hoogtepunt van deze sportzomer. En dat blijven we doen op de manier die men van ons gewend is. Met live-verslag, voor- en nabeschouwingen, deskundigheid aan tafel en ter plekke, met analyses, interviews en achtergronden. Zoals we doen sinds 1964, het jaar dat de Olympische Spelen voor het eerst bij de NOS te zien waren.”

Susanne Aigner, GSVP & General Manager bij Discovery Germany, Switzerland, Austria & Benelux: "Bij Discovery streven we ernaar om voor iedereen de juiste content te creëren, van de breed geïnteresseerde tot de gepassioneerde fan van zeer specifieke onderwerpen, met passie, ervaring en state-of-the-art technologie. Powering People's Passions, is onze missie. Sport is een belangrijk onderdeel van het DNA van Discovery en blijft voor ons een prioriteit, zeker als Home of the Olympics. Onze overeenkomst met de NOS is geweldig nieuws, omdat we toegang tot gratis uitzendingen van de Olympische Spelen kunnen garanderen voor iedereen. Daar komt bij dat kijkers op ons platform Discovery+ en via Eurosport geen enkele minuut en geen enkele sport van de Spelen hoeven te missen.”

www.nos.nl
www.npo.nl
www.discoverybenelux.nl
www.discoveryplus.nl
www.eurosport.nl

www.discovery.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie