NPO Start lanceert NPO Kind via afzonderlijk profiel
29-08-2019 11:18:00 | Door: David de Jong | hits: 4403 | Tags:

NPO Start, de gratis on-demanddienst van de Nederlandse Publieke Omroep is met een kinderomgeving gestart onder de naam NPO Kind. Daarmee wil de NPO een veilige omgeving voor kinderen aanbieden. NPO Kind is alleen toegankelijk voor geregistreerde gebruikers, waarbij alleen ouders zich kunnen registreren, en de NPO geïnteresseerde gebruikers tracht te verleiden tot een betaald abonnement op NPO Start Plus.

Ten behoeve van de zogeheten veilige omgeving die NPO Kind biedt, kunnen ouders een profiel aanmaken voor kinderen tot respectievelijke 6, 9, 12 en 16 jaar. Op deze wijze kunnen ouders hun kinderen programma's op maat bieden. De NPO heeft niet voor een open omgeving gekozen door bijvoorbeeld via aparte URLs te werken. Vanuit de Tweede Kamer bestaat kritiek op de NPO over het verzamelen van data van burgers die door de NPO voor haar bedrijfsvoering wordt gebruikt.

NPO Kind is beschikbaar op browsers, smartphones en tablets, en zal binnenkort ook via de NPO Start-apps voor smart tv's, Apple TV en Android TV beschikbaar komen.

www.npostart.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie