NPO Zapp komt met dagelijkse educatieve liveshow Zapplive Extra
17-03-2020 09:34:14 | Door: Saskia van Weert | hits: 2598 | Tags:

Veel kinderen zijn als gevolg van het sluiten van de scholen thuis. Om ouders en docenten te ontzorgen en kinderen toch de mogelijkheid te geven iets te leren, biedt NPO Zapp een breed scala aan educatieve programma’s.

De liveshow Zapplive Extra dient als nationale huiskamer waar kinderen hun vragen kunnen stellen en les krijgen van experts. Het programma is een alternatief lesrooster dat elke middag aanhaakt bij educatieve Zapp-programma’s die gaan over onder anderen biologie (de Smerige Quiz, EO), wetenschap (Willem Wever, KRO-NCRV) en natuur (Freeks Wilde Wereld, VPRO). Ook is er Het Klokhuis Maakt (NTR), een creatief programma waarbij kinderen masterclasses krijgen van Klokhuis-presentatoren en experts.

Klaas van Kruistum, presentator van Zapplive Extra: “We voelen allemaal onzekerheid en juist daarom zijn we er nu gewoon elke dag. Voor goede informatie, iets leren ondanks dat je niet naar school gaat én onderling contact, ook al is dat nu op afstand. Ik weet zeker dat ik weer verrast ga worden door de creativiteit van iedereen thuis!”

Zapplive Extra is een samenwerking tussen NPO Zapp en KRO-NCRV en wordt vanaf woensdag 18 maart elke doordeweekse dag van 13:00 tot 15:30 uur uitgezonden op NPO Zapp en NPO Start.

NPO Zapp en de omroepen zetten zich in om ouders en docenten te ondersteunen met het brede aanbod van educatieve video’s en lesmateriaal. Schooltv Thuis biedt ouders de video’s van Schooltv, zodat zij zelfstandig met hun kinderen aan de slag kunnen om bijvoorbeeld tafels te leren met Fruit op Tafel, te leren lezen met Letterjungle en de Snapje?-video’s te bekijken voor handige ezelsbruggetjes. Docenten kunnen afspeellijsten maken en doorsturen naar hun leerlingen en zo hun noodgedwongen ‘onderwijs op afstand’ verlevendigen. Schooltv is beschikbaar via schooltv.nl, waar eenvoudig op leeftijd, leerjaar, vak of thema geselecteerd kan worden, of via NPO Start. Ondertussen blijft ook het

www.zapp.nl
www.npostart.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie