NPO Zappelin vernieuwt app
01-05-2020 10:31:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 1535 | Tags:

De NPO heeft de app voor kinderen Zappelin in een nieuw jasje gestoken. Kinderen tussen 2 en 5 jaar swipen makkelijker door de programma’s en spelletjes. Daarnaast lanceert de NPO een kinderpodcast.

Video’s binnen de app spelen nu automatisch fullscreen af en de app toont gerelateerde video’s, zodat kinderen hun favoriete serie kunnen blijven kijken. De app is intelligenter en onthoudt welke tien items als laatste zijn geopend. Door links op het scherm te swipen is de gebruikersgeschiedenis te zien. Ouders hebben zo zicht op wat er wordt bekeken en kinderen vinden gemakkelijk hun favoriete video’s of spelletjes terug. De zoekfunctie is versimpeld: door op een Zappelin-karakter te klikken, toont de functie alle beschikbare content van dit karakter. Ook het oudermenu is gemakkelijker in gebruik. Alles wat gedownload is, kan in één keer worden verwijderd. Ouders kunnen een kijkwekker aanzetten om lang appgebruik te voorkomen. De app bevat geen reclame.

De podcast Droomtheater: Het Oor (KRO-NCRV) is ook te beluisteren in de app. De kinderpodcast is een voorleesservice voor vermoeide ouders en avontuurlijke kinderen. In het Droomtheater neemt Konijn Jibbe (verhalenverteller Jibbe Willems) hen in tien afleveringen mee op reis. Elke dag leest hij een verhaaltje voor dat hij speciaal voor deze podcast schreef. De podcastafleveringen duren ongeveer 10 minuten.

www.npostart.nl
www.zappelin.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie