NPO gooit programmering om: Jeroen Pauw terug met talkshow Op1 met Fidan Ekiz
20-03-2020 15:13:00 | Door: David de Jong | hits: 1518 | Tags:

De NPO heeft haar programmering behoorlijk gewijzigd in verband met de coronacrisis. Jeroen Pauw keert drie maanden na het einde van zijn talkshow Pauw terug op de late avond bij de NPO. Vanaf zondag 22 maart 2020 zal de talkshowhost samen met Fidan Ekiz de zondagse editie van Op1 presenteren voor BNNVARA. De NPO besloot eerder dat Op1 in verband met de coronacrisis zeven dagen per week te zien is.

Het WNL-programma Goedemorgen Nederland zal voortaan ook op zaterdagen te zien zijn en daarnaast zendt de NOS extra NOS Journaals uit op zowel televisie als radio.

Op NPO3 worden onder de noemer DWDD Troost TV programma's uit het verleden herhaald. NPO2 zal dagelijks onder de noemer Frontberichten dagelijks videodagboeken van zorgmedewerkers, politie-agenten en anderen uitzenden.

Bij KRO-NCRV zal Jacobine Geel dagelijks in het programma Op Adem levensbeschouwelijke gesprekken voeren met theologen en artsen op NPO2 als dagafsluiter.

NPO Radio 1 zal ook in het weekend meer inspelen op de actualiteiten met Radio EénVandaag en langere journaaluitezendingen. Daarnaast wordt het podcast-aanbod van NPO Radio 1 uitgebreid en zal op zondagen om 18:00 uur een coronaspreekuur van Omroep Max te horen zijn.

Via het on demand platform NPO Start zijn tientallen Nederlandse films toegevoegd, zoals Tony 10 (NTR), Pietje Bell (KRO-NCRV), Ja Zuster, Nee Zuster (AVROTROS), Dunya & Desie in Marokko (NTR) en Publieke werken (VPRO).Dit is mogelijk dankzij September Film, NL Film, Dutch Filmworks, Shooting Star, Just Film, Independent Film, BosBros, KeyFilm, Topkapi Films, Tuvalu en Lemming Film.  

credits foto: Annermaieke van der Togt.

www.npo.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie