NPO programmeert door ondanks afwezigheid sportzomer
17-06-2020 17:05:46 | Door: David de Jong | hits: 1675 | Tags:

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zal in de zomer van 2020 doorgaan met het uitzenden van verse programma's ondanks de afwezigheid van een sportzomer door het coronavirus.

De NPO zal ook stilstaan bij  evenementen die deze zomer niet of anders plaatsvinden en er wordt stilgestaan bij de val van Srebrenica, 25 jaar geleden die vele mensen het leven kostte.

Op NPO1 staan in de speciale serie Een Huis Vol in quarantaine (KRO-NCRV) vijf bijzondere, grote gezinnen centraal en zien we hoe zij zich redden in deze tijd. Joris Linssen spreekt in een nieuw seizoen Hello Goodbye (KRO-NCRV) spontaan mensen op Schiphol aan die iemand ophalen of wegbrengen. Dit levert in quarantainetijd onverwachte verhalen op. In MAX vakantieman (MAX) staan actuele reisdossiers centraal in coronatijd. Daarnaast zijn er nieuwe seizoenen van Het mooiste meisje van de klas (AVROTROS, NPO 1) en De slimste mens (KRO-NCRV, NPO 2).

Ook wordt er stilgestaan bij de grote evenementen die dit jaar niet of anders door kunnen gaan, waaronder Pinkpop (NTR/BNNVARA/VPRO, NPO3), het Prinsengrachtconcert (AVROTROS, NPO2), Concert at Sea (AVROTROS, NPO3), SAIL (NOS, NPO1) en Pride Amsterdam (AVROTROS, NPO 3).

 De talkshow Op1 zal de hele zomer elke werkdag te zien blijven. In Mijn Sportzomer (NOS, NPO 1) ontvangen Dione de Graaff en Tom Egbers om en om twee prominente gasten die aan de hand van beelden hun favoriete sportzomer samenstellen. Op NPO3 wordt in Makkelijk Scoren: Studio Afgelast (VPRO) de sportwereld in coronatijd op satirische wijze besproken en krijgt Nederland de leukste sportzomer die nooit is geweest.

Nederlands drama is deze zomer te zien met het tweede seizoen van Papadag (AVROTROS, NPO 3) en nieuwe serie Commando’s (AVROTROS, NPO 3), een bloedstollende thrillerserie waarin mysterieuze doden vallen die verband lijken te houden met een special forces missie.

Op NPO Zapp wordt een bijzonder schooljaar afgesloten in De Nationale Schooltoets (KRO-NCRV) waarin kinderen het opnemen tegen hun ouders/verzorgers met officiële schooltoetsvragen. De allerkleinsten kunnen kijken naar een nieuw seizoen van De Wereld van Zappelin (AVROTROS), een feestelijk programma voor kleuters met bekende kinderliedjes, verhaaltjes, spelletjes en nog veel meer.

Naast deze programma's worden onder meer Het filosofisch kwintet (HUMAN, NPO1),  Het mooiste meisje van de klas (AVROTRO, NPO1), Herdenking Slavernijverleden (NOS, NPO1 en NPO2), Op Vrijdag met Renze Klamer (BNNVARA, NPO1), De Wereld Spoelt Terug (BNNVARA, NPO1), Andere Tijden Sport (NOS/NTR, NPO1), TV Toppers (KRO-NCRV, NPO1), Brainwash Talks (HUMAN, NPO2), Na de Klap (KRO-NCRV, NPO2), Hollandse Zaken (MAX, NPO2), Das Boot (KRO-NCRV, NPO2), VPRO Zomergasten (NPO2), L'Amica Geniale 2 (VPRO, NPO2), First Dates Hotel (BNNVARA, NPO3). De Vloer Op (HUMAN, NPO3) en Promenade (NTR, NPO3) uitgezonden.

www.npo.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie