NPO start webcam-chatdienst bij NPO Start
12-06-2020 17:24:22 | Door: David de Jong | hits: 1782 | Tags:

De NPO introduceert een nieuwe dienst bij NPO Start om met meerdere mensen tegelijk zonder fysiek samen te zijn programma's op aanvraag te kijken. Onder de naam NPO Samen kan via een webcam direct over programma's worden gesproken en gechat.

De dienst zal in ieder geval drie maanden beschikbaar blijven en is via de computer en laptop te gebruiken. Er kunnen maximaal vier camera's gebruikt worden in een virtuele huiskamer. De betaaldienst NPO Plus is niet beschikbaar via NPO Samen. De NPO studeert nog naar mogelijkheden om NPO Samen ook via de smart-tv beschikbaar te stellen.

Martijn van Dam, lid van de Raad van Bestuur van de NPO: "Als NPO laten we Nederlanders graag dingen samen beleven. Dat zorgt voor meer onderlinge verbondenheid. Ook in ons innovatiebeleid zetten we daar natuurlijk op in. Dit heeft natuurlijk de afgelopen maanden een nóg grotere betekenis gekregen. Samen televisie kijken met je oudere vader of moeder was heel gewoon, maar nu voor veel mensen niet meer vanzelfsprekend. Of met goede vrienden een avond bingewatchen. We hopen met NPO Samen dat soort dingen weer makkelijker te maken, ook als je noodgedwongen afstand van elkaar moet houden."

Bij NPO Samen wordt samengewerkt met het technologiebedrijf Sceenic, dat vorig najaar als één van de drie winnaars uit de bus kwam bij de Innovatie Challenge rond het Eurovisie Songfestival, een wedstrijd waarbij werd gezocht naar vernieuwende interactieve toepassingen. Hoewel het Songfestival in Rotterdam is uitgesteld naar 2021, heeft de NPO de toepassing samen met Sceenic verder uitgewerkt.

www.npo.nl/samen

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie