NPO telt 11 presentatoren boven WNT-salarisnorm
01-05-2019 11:42:00 | Door: David de Jong | hits: 2899 | Tags:

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) telt 11 presentatoren die boven de WNT-salarisnorm verdienen. Dit blijkt volgens de NPO uit de gepubliceerde jaarrekeningen van de afzonderlijke omroepverenigingen. De NPO zelf komt uiterlijk 1 juli met haar eigen jaarrekening.

Ten opzizchte van 2017 zijn er 6 presentatoren minder die meer dan 189.000 als inkomsten ontvangen. In 2019 is de WNT-norm opgetrokken tot 194.000 euro door indexering. Drie presentatoren vallen onder de uitzonderingsregel die met zogeheten verenigingsgelden worden gefinancierd. Thans zijn dat nog twee presentatoren.

De Beloningscode voor presentatoren van de Publieke Omroep (BPPO) hanteert sinds 2017 het maximum uit de Wet Normering Topinkomens (WNT) en uitzonderingen hierop worden op initiatief van de Raad van Bestuur van de NPO sinds dat jaar niet langer toegestaan. Dat sommige presentatoren nu nog boven de WNT-norm verdienen, heeft te maken met eerder afgesloten contracten, waarop de iets hogere BPPO-norm van voor 2017 van toepassing is gebleven.

Wanneer tijdelijke contracten worden verlengd, moeten ze aan de nieuwe WNT-norm voldoen. De NPO maakt zelf geen namen bekend. Algemeen bekend is dat presentatoren als Matthijs van Nieuwkerk en Antoinette Hertsenberg onder de grootverdieners vallen. Ook bestuurders als Domonique Weesie van PowNed en Jan Slagter van Omroep MAX behoren tot de grootdverdieners.

www.npo.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie