NPO Start Plus wordt NPO Plus
28-02-2020 20:59:00 | Door: David de Jong | hits: 2006 | Tags:

De NPO wijzigt de merknamen van het on demand-aanbod. NPO Start Plus is dan voortaan NPO Plus. NPO Start wordt de naam voor het gratis aanbod en de algehele app heet voortaan NPO.

NPO moet daarbij als toegangsportal dienen voor al het NPO-aanbod, zowel het kosteloos lineaire radio- en televisie-aanbod als on demand en tegen betaling.

Het merk NPO Start zal ingezet worden voor het kosteloze aanbod dat de NPO minimaal zeven dagen na eerste uitzending aanbiedt. Ook biedt NPO de lineire uitzendingen van de NPO-kanalen en een speciale kinderomgeving.

Onder de naam NPO Plus zal het aanbod dat voorheen als NPO Start Plus bekendstond, worden aangeboden. Daarbij worden de programma's tot minimaal 1 jaar na uitzending beschikbaar gesteld, kunnen afleveringen voordat ze op televisie worden uitgezonden, bekeken worden en is er geen reclame. NPO Plus kost 2,95 euro per maand. NPO Plus telt ruim 300.000 betalende abonnees. NPO Plus wordt ook via NLZiet aangeboden.

De NPO kondigde in november 2019 in haar begroting 2020 de naamswijziging voor NPO Plus aan. De NPO hoopt dat met het sportzomeraanbod er meer abonnees zullen komen voor NPO Plus, dat ook buiten Nederland in de Europese Unie het sportzomeraanbod van de NOS zal aanbieden. NPO Start zal het sportaanbod alleen binnen Nederland beschikbaar stellen.

www.npo.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie