NPO3 met portretten van vijf jonge passagers van de MH17 vlucht
22-02-2019 11:46:00 | Door: David de Jong | hits: 2790 | Tags:

Vanaf 7 maart is het vierde seizoen van de NPO3-serie Break Free te zien. In Break Free zijn indringende portretten te zien van jonge, verongelukte wereldreizigers. Dit keer portretten van vijf jonge passagiers van de neergeschoten MH17-vlucht. 

Het vierde seizoen is daarmee een zeer speciale editie: Het MH17-toestel stortte vijf jaar geleden neer in Oekraïne, op 17 juli 2014. In de vijf afleveringen vertellen familie en vrienden de levensverhalen van Tallander Niewold (22), Sascha Meijer (24), Paul Goes (33), Darryl Gunawan (19) en Laurens van der Graaff (30). Zij waren allen op weg naar Azië, om de reis van hun leven te maken. Hun nabestaanden putten er troost uit om voor Break Free alsnog deze reis te maken. Voor deze serie zijn ook opnames gemaakt in Oekraïne, op de locatie van de crash.
 
In de eerste aflevering het portret van Tallander Niewold (22) uit Brummen. Hij groeit op in een groot gezin, waar de kinderen met de paplepel ingegoten krijgen dat je als broers en zussen onvoorwaardelijk voor elkaar zorgt. Op school zit het Tallander niet mee, hij kan zich moeilijk concentreren en blijft achter met zijn leerprestaties. Na veel teleurstellingen vindt hij toch zijn roeping: het leger. Vlak voor zijn dood wordt zijn doorzettingsvermogen alsnog beloond. Defensie bevordert hem in juli 2014 tot soldaat eerste klas. Om zijn succes te vieren, boekt hij een ticket aan boord van de MH17, naar zijn broer Julian die op Bali woont. Vijf jaar na de ramp maakt Tallanders broer Odulf de reis van zijn broertje af. Op Bali wil hij samen met broer Julian de droom van hun Tally in vervulling laten gaan: het beklimmen van de hoogste vulkaan op het eiland.

Break Free is bedacht en geregisseerd door documentairemaker Geertjan Lassche en gepresenteerd door Chris Zegers
 
Break Free is een coproductie van Skyhigh TV en omroepvereniging BNNVARA en op donderdagen om 20:55 uur te zien op NPO3.

Skyhigh TV is sinds 2018 onderdeel van het Franse Lagardere Studios.

www.bnnvara.nl
www.npo3.nl
www.skyhightv.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie