NTR lanceert interactieve onlinedocumentaire De metamorfose van Escher
23-04-2018 09:17:00 | Door: | hits: 2979 | Tags:

NTR lanceert de interactieve documentaire De metamorfose van Escher waarin Eschers werk Metamorphose II centraal staat.

Nederlands beroemde graficus M.C. Escher maakte met Metamorphose II één van zijn beroemdste werken. De interactieve documentaire De metamorfose van Escher stelt de websitebezoeker in staat het werk en leven van Escher van heel dichtbij te ontdekken en beleven. Nooit eerder was Eschers werk zo gedetailleerd online te bekijken. Bezoekers kunnen door het werk bewegen en inzoomen op details. Via audiotours komen ze meer te weten over het persoonlijke leven van Escher, de techniek die hij gebruikte en zijn werk in kunsthistorisch perspectief. Niet alleen Metamorphose II, maar ook een tiental andere werken zoals Relativiteit, Reptielen en Verbum zijn op die manier te beleven.

Op de site kunnen mensen ook aan de slag met een eigen stukje metamorfose. Technieken die Escher over de jaren met de hand ontwikkelde, zitten nu ingebouwd in de zogenaamde Metamorfose Machine. Ze kunnen zelf gemaakte afbeeldingen roteren, spiegelen, verschuiven en vervolgens morfen naar een tweede afbeelding. Het gecreëerde werk kan vervolgens toegevoegd worden aan het digitale Gesamtkunstwerk; een oneindige online metamorfose. Ook kan eigen werk gedownloadd, -print en -deeld worden met anderen.

Bij de documentaire hoort een winactie waarbij het eigen stukje metamorfose op canvas wordt gedrukt. Daarvoor moeten mensen hun kunstwerk delen via social media met #mijnEscher.

Credits:
Concept: NTR, Fabrique & Q42 | Research & tekst: Marijnke de Jong | Design: Fabrique | Techniek: Q42 | Muziek: Paul M. van Brugge 

Beeld: The M.C. Escher Company. All rights reserved.

www.ntr.nl/escher

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie