Nederlandse Spike wordt per 24 mei 2022 Paramount Network
30-03-2022 13:17:00 | Door: David de Jong | hits: 8309 | Tags:

De Nederlandse zender Spike zal vanaf 24 mei 2022 worden omgedoopt in Paramount Network. Met de naamswijziging zal ook het format van de zender worden gewijzigd. Terwijl Spike zich sinds 1 oktober 2015 richt op reality, entertainment en live sports (vooral worstelen), zal Paramount Network vooral films en series uitzenden die het Hollywood-karakter van het filmmerk Paramount Pictures zal benadrukken.

Paramount Global noemt de Nederlandse introductie van Paramount Network een antwoord op veranderende behoeften en voorkeuren van kijkers. Paramount Network zal films als The Godfather, Ordinary People, Forrest Gump en Sonic the Hedgehog alsmede series als YellowStone, Elementary (misdaad) en Star Trek: The Enterprise uitzenden.

Paramount Global besloot vanaf 2018 het merk Spike wereldwijd uit te faseren en te vervangen door Paramount Network. Het merk Spike wordt nog wel gebruikt via de in Nederland nog te lanceren on demand-dienst Pluto TV. Alleen in Nederland wordt het merk nog gebruikt voor de reguliere lineaire tv-zender. In Australië werd Spike eind februari 2022 gestopt. In Vlaanderen werden de utizendingen van Spike die op 1 oktober 2015 van start ging, op 6 januari 2021 beëindigd.

Inmiddels is Paramount Global ook wereldwijd bezig de Paramount Network-zenders te stoppen. Zo stopten de Paramount Network-versies voor Denemarken, Finland, Zweden, Verenigd Koninkrijk en Italië in januari en februari 2022. Dit om het (in sommige markten later dit jaar te lanceren) VOD-aanbod van Paramount+ en SkyShowtime ruimte te bieden.

De zender is bij alle providers te zien waar Spike thans wordt uitgezonden.

www.paramount.com
www.spiketv.nl
www.viacomcbsemeaa.com


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie