Nederlandse versie hiphopzender Revolt stopt
06-01-2021 15:20:00 | Door: David de Jong | hits: 2183 | Tags:

De hiphopzender Revolt stopt met haar Nederlandse versie. De zender startte op 1 november 2019 met haar uitzendingen, waarbij in eerste instantie vooral de Amerikaanse versie te zien was met 15 uur vertraging. De Amerikaanse uitzendingen zijn eind december 2020 geschrapt op de Nederlandse versie die nog tot eind januari 2021 een caroussel van muziek uitzendt. De zender is bij KPN (pluspakket) en VodafoneZiggo (standaardpakket Ziggo) te zien.

De Nederlandse versie is een initiatief van Paul Israel (Area Media) en Kees de Koning (Topnotch) die daartoe een overeenkomst had met het Amerikaanse Revolt dat in handen is van Sean Combs, oftewel P Diddy. De feed uit de Verenigde Staten werd twee keer per dag onderbroken voor in totaal 4 uur Nederlandse uitzendingen. De bedoeling was dat er ook reclame bij de Amerikaanse uitzendingen zou worden uitgezonden.

Paul Israel: "De coronacrisis kwam tussendoor. Hierdoor bleek het lastig voor elkaar te krijgen om technisch een en ander te realiseren om in de Verenigde Staten het signaal zo te maken dat we op een goede wijze reclame-inserts konden doen. Het idee was dat vanuit Top Notch, die goed zijn met de creatieve kant en artiesten, een vertaling zou worden gemaakt naar televisie en social media. Dat is helaas nooit zo ver gekomen. We hadden ook het voornemen met een afterschool programma te komen. De techniek en de coronacrisis gooiden roet in het eten. We werkten vanaf 2017 aan de totstandkoming van de zender."

De content van de Amerikaanse versie van Revolt blijft op internet, via YouTube en social media beschikbaar.

Zie ook: Hiphopzender Revolt start met Nederlandse versie.

www.revolt.tv
www.areamedia.nl
www.top-notch.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie