Net5 komt met special over alcoholgebruik
07-01-2022 18:25:00 | Door: David de Jong | hits: 2949 | Tags:

Onder de titel Slokje Teveel bespreekt Merel Westrik op 27 januari 2022 om 20:30 uur op Net5 fabels en feiten over alcoholgebruik met vrouwen. Zowel ervaringsdeskundigen als experts praten mee.

Daarbij gaat het over vragen als: hoeveel drinken zij en hoe vaak? En is dat meer of minder dan ze denken?  Onder anderen Anita Witzier, Susan Smit, Roos Schlikker en Isa Hoes hielden een maand lang een alcoholdagboek bij en delen hun ervaringen. Ook heeft Merel Westrik een bijeenkomst van ex-alcoholverslaafden bijgewoond. Daar ontmoet zij vrouwen die hun vaak aangrijpende verhalen over alcohol voor de camera durven te delen.

De Gezondheidsraad adviseert om helemaal geen alcohol te drinken, of in ieder geval niet meer dan één glas per dag. Maar meer dan de helft van de Nederlanders komt daar ver bovenuit.

Merel Westrik: “Onze band met alcohol; het heeft iets intrigerends. Ik denk dat ik op alle hoogte- en dieptepunten in mijn leven een glas in mijn hand heb gehad. Valt er iets groots te vieren: champagne. Is er verdriet, dan moet dat gestild worden met iets sterks. Ik hoor het mezelf vaak zeggen: ik ben wel toe aan een borrel. En het is ook zo geaccepteerd. Als je niet drinkt ben je al snel ongezellig of saai. Moet je het nog uitleggen ook. En als je niet zwanger, islamitisch of aan de antibiotica bent, word je vaak ook nog overgehaald. Ah, kom op, ééntje ..”

Slokje Teveel? wordt geproduceerd door Concept Street.

Foto: Cornelie Tollens

www.net5.nl
www.talpanetwork.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie