Netflix heeft bijna 193 miljoen betalende abonnees; 10 miljoen erbij in Q2
17-07-2020 17:27:00 | Door: David de Jong | hits: 1471 | Tags:

Netflix heeft er in het tweede kwartaal 2020 netto 10,1 miljoen abonnees bijgekregen. In het eerste halfjaar kon Netflix er netto 26 miljoen nieuwe betalende abonnees inschrijven. Hiermee telt Netflix wereldwijd 192,9 miljoen betalende abonnees en is het de grootste streamingdienst ter wereld.

Netflix kon profiteren van de coronacrisis waardoor veel huishoudens die nog geen streamingdienst afnamen, alsnog abonnee werden. Netflix zegt de strategie vast te houden haar dienstverlening te verbeteren en uit te gaan van haar eigen kracht in het concurrentieveld. De afgelopen periodes zijn partijen als WarnerMedia (HBO Max), Walt Disney Company (Disney+), NBC Universal (Peacock), Apple (Apple TV+) en Amazon (Prime Video) met name in de Verenigde Staten, maar ook daarbuiten, bezig hun eigen streamingdiensten te exploiteren.

De omzet van Netflix steeg in het tweede kwartaal naar 6,15 miljard dollar. Netflix behaalde daarbij een operationeel resultaat van 1,35 miljard dollar en een nettoresultaat van 720 miljoen dollar. Met name het operationeel inkomen is sterk gestegen.

In Europa, Afrika en het midden-Oosten steeg het aantal abonnees in het tweede kwartaal met 2,75 miljoen naar 61,5 miljoen, waarbij abonnees gemiddeld 10,50 euro per maand betalen. De omzet in dit deel van de wereld bedroeg daarbij in het tweede kwartaal 1,89 miljard dollar. Dat is 170 miljoen dollar meer dan in het eerste kwartaal. Netflix heeft een lange termijn schuld van 15,3 miljard dollar.

Netflix verwacht in de tweede helft van het jaar minder groei; een bescheiden groei van 2,5 miljoen abonnees heef het voor het derde kwartaal ingeboekt. Volgens Netflix speelt daarbij een rol dat de eerste shock van de coronamaatregelen voorbij is.

Het bedrijf heeft aangegeven van abonnees die twee jaar lang geen gebruik van de dienst, automatisch hun abonnement te beëindigen. Daarnaast gaat het door met lokale producties zoals Dark uit Duitsland, La Casa de Papel in Spanje, Control Z uit Mexico, The Woods uit Polen, Blood & Water uit Zuid-Afrika en Extracurricular uit Zuid-Korea.

De plannen voor de uitrol van eerder opgenomen producties voor 2020 blijven volgens het bedrijf zo goed als intact ondanks de coronaristricties. Alhoewel voor 2021 er mogelijk enige vertraging is bij de uitrol van producties, verwacht Netflix dat deze in totaal toch hoger zal zijn dan in 2020. Netflix is in een aantal regio's weer begonnen met de productie van een aantal series, waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Polen en het Verenigd Koninkrijk. In de rest van de wereld waaronder de Verenigde Staten en Latijns-Amerika verwacht het bedrijf snel weer de draad te kunnen oppakken.

www.netflix.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie