Netflix meldt stijgende abonnee-aantallen
22-04-2020 16:29:00 | Door: David de Jong | hits: 1586 | Tags:

Netflix heeft er de afgelopen periode veel abonnees bijgekregen. Tegelijk worden deze hogere omzetten onmiddellijk getemperd door de wisselkoersschommelingen van de dollar. Het bedrijf verwacht dat de abonneegroei afneemt als de coronamaatregelen wereldwijd worden versoepeld.

Netflix meldt verder dat de productie van films en series nagenoeg is stilgevallen met uitzondering van landen als IJsland en Zuid-Korea. Netflix heeft in maart een fonds geopend waarin het 100 miljoen dollar beschikbaar stelt voor diegenen die in dat proces het hardste getroffen zijn. Daarnaast heeft het nog eens 50 miljoen dollar beschikbaar gesteld. Netflix heeft daarbij ook 1 miljoen euro gegeven aan de filmfondsen in onder meer Italië, Frankrijk en Nederland.

In landen waar nasynchronisatie gebruikelijk is, is de totstandkoming daarvan bemoeilijkt door de maatregelen. Dat heeft gevolgen voor de release van filmtitels in april en mei in bijvoorbeeld Italië.

Netflix boekte 5,768 miljard dollar aan omzet in het eerste kwartaal. Dat is een stijging van 5,5 procent vergeleken met het vierde kwartaal van 2019. Het operationeel resultaat verdubbelde naar 958 miljoen dollar, terwijl het nettoresultaat met meer dan 20 procent steeg naar 709 miljoen dollar. In Europa, Afrika en het Midden-Oosten steeg de omzet met 160 miljoen dollar naar 1,723 miljard dollar, waarbij een gemiddelde abonnee 10,40 dollar betaalt per maand, 11 cent minder dan het kwartaal ervoor. Netflix telt in deze regio 58,7 miljoen abonnees. Dat zijn er 6,96 miljoen meer dan eind 2019. Wereldwijd telt Netflix 182,86 miljoen abonnees, 15,77 miljoen meer dan eind 2019.

Telecompaper schat in dat Netflix in Nederland 2,8 miljoen abonnees heeft in Nederland, zo'n 37 procent van de huishoudens.

www.netflix.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie