NewBe maakt remake van Heartbreak High, wereldwijde distributie op Netflix
06-12-2020 21:57:00 | Door: Bas Vlugt | hits: 2802 | Tags:

Het grootste contentexportproduct van Australië uit de jaren 90, de hitserie Heartbreak High, destijds uitgezonden in meer dan 70 landen, wordt door de Nederlandse producent NewBe nieuw leven ingeblazen.

In 2021 starten de opnamen van de reboot, met een grotendeels nieuwe Australische cast. De achtdelige serie zal in 2022 wereldwijd worden uitgezonden op Netflix en wordt door NewBe in samenwerking met FremantleMedia Australia (Neighbours, Wentworth) in Sydney opgenomen.

Het is de grootste fictieserie door een Nederlandse producent geïnitieerd ooit. NewBe wist in 2019 de remakerechten op de serie te bemachtigen en besloot net als de originele serie het verhaal zich wederom in Australië te laten afspelen.

Jeroen Koopman, oprichter en eigenaar van NewBe: “Ik was in de jaren ’90 superfan van de serie en scheurde elke dag op m’n fiets van school naar huis om op tijd klaar te zitten voor de avonturen van Drazic en Anita op Heartly High. Het was al een avontuur op zich om de serierechten te bemachtigen. Dat we de reboot nu ook op het grootst denkbare podium internationaal terug kunnen brengen, sluit niet alleen naadloos aan op de internationalisering die we met NewBe hebben ingezet, maar is tegelijk misschien wel het tofste dat ik tot op heden in m’n carrière heb mogen doen.”

Chris Oliver-Taylor, CEO van Fremantle Australia: “We zijn verheugd om met onze partners NewBe en Netflix samen te werken om zo'n iconische Australische serie terug te brengen voor de wereld om te zien. We kunnen niet wachten om het Netflix-publiek, jong en oud, een werkelijk briljante en onbeschaamde Australische heruitvinding van Heartbreak High te bieden.

Netflix heeft mede naar aanleiding van de reboot ook de ruim 200 bestaande afleveringen aangekocht, die sinds vrijdag 27 november al te zien zijn op het platform.

NewBe is een onafhankelijk productiebedrijf, volledig gericht op het creëren van film-, serie- en docu-hits voor de streamermarkt. NewBe richt zich op een jonger publiek (4-36) en is de enige Nederlandse producent met Originals op alle grote nationale en internationale streamingplatforms (Netflix, Amazon, Videoland en HBO Max).

www.newbe.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie