NewBe opent Vlaamse vestiging in Antwerpen
11-05-2022 16:28:00 | Door: David de Jong | hits: 1845 | Tags:

Productiemaatschappij NewBe heeft een vestiging geopend in Antwerpen. Aanleiding is dat het bedrijf steeds meer titels zal produceren voor de Vlaamse markt. New Be werkt nu aan twee Vlaamse series waarvan een in september zal worden gereleast. Ook is het bedrijf bezig met de ontwikkeling van een bioscoopfilm.

NewBe is bekend van titels als Meskina, de Misfit-franchise, Rico Verhoeven, Boef en Ronnie Flex, maar ook de reboot van Heartbreak High die in september wereldwijd bij Netflix uitkomt. Jeroen Koopman, oprichter en eigenaar van NewBe zegt desgevraagd anderhalf jaar bezig te zijn geweest de uitbreiding naar Vlaanderen.De bedoeling is dat er meer producties zullen komen. NewBe wil inspelen op de verwachting van een intensivering in samenwerking tussen Vlaamse en Nederlandse marktpartijen en de vervagende landsgrenzen die de streamers met zich meebrengen.

Streaminglandschap

Toch is het streaminglandschap in Nederland iets anders dan in Vlaanderen. In Vlaanderen is Streamz (van Telenet en DPG Media) de belangrijkste landelijke partij naast de VRT, terwijl in Nederland dat Videoland (RTL Nederland) en de NPO is. Wel zijn internationale partijen als Netflix, Amazon Prime en Disney+ in Nederland en Vlaanderen actief. HBO Max en Viaplay zijn echter niet beschikbaar in Vlaanderen, terwijl het nog te lanceren SkyShowtime (van Comcast/NBC Universal en Paramount Global) in zowel Nederland als Vlaanderen zal lanceren.

Jeroen Koopman, oprichter en eigenaar NewBe: "Afgelopen tijd hebben we ons heel erg welkom gevoeld in de Vlaamse markt en vonden we een fijne aansluiting bij de verschillende marktpartijen. We kijken al jaren met veel aanzien naar de hoge kwaliteit en internationale uitstraling van Vlaamse producties. Daar willen we met deze stap meer van kunnen leren. Tegelijkertijd heeft NewBe in Nederland veel ervaring opgebouwd in het bereiken van de millennial en gen-z doelgroepen, waar we voelen dat ook in België groeiende behoefte aan is.

NewBe werkt vanuit België zowel aan remakes van Nederlandse titels, als originele titels voor de Vlaamse markt, fictie en non-fictie. In de executie worden NewBes producties in België gecoproduceerd met gerenommeerde Vlaamse productiehuizen.

www.newbe.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie