Nieuw op SBS6: Burgemeester Undercover
02-10-2018 12:25:55 | Door: | hits: 2489 | Tags:

In het SBS6-programma Burgemeester Undercover gaan verschillende burgemeesters undercover in hun eigen gemeente om een langlopend probleem te onderzoeken. Vermomd en bewapend met verborgen camera’s probeert de burgemeester, geheel onopvallend, dichtbij de kern van het probleem te komen. Zonder dat zijn burgers het door hebben. Om zo het probleem zelf te ervaren en een passende oplossing te bedenken. Presentator Dennis van der Geest staat de burgemeesters bij tijdens hun undercover operaties. Hij denkt mee over een plan van aanpak, kijkt mee tijdens de acties en is het kritisch geweten van de burgemeester.

In de eerste aflevering gaat de burgemeester van Gouda, Milo Schoenmaker, de strijd aan met woninginbraak. Ondanks alle eerdere maatregelen van de gemeente, blijft dit een groot probleem in Gouda. Wat de oorzaken hiervan zijn en waar mogelijke nieuwe oplossingen liggen, wil de burgemeester weleens vanuit een onopvallend en onverwacht perspectief onderzoeken. Daarom gaat hij undercover in zijn eigen stad. Als journalist en als agent praat hij met bewoners, slachtoffers, daders en de politie. Hij ziet van dichtbij welke impact woninginbraak heeft op zijn gemeente. Na de undercoveroperatie nodigt hij zowel daders als slachtoffers op het gemeentehuis uit, maakt hij zijn identiteit bekend en draagt hij oplossingen aan.

Naast de burgemeester van Gouda doen ook de burgemeesters van onder andere Weert, Papendrecht en Apeldoorn mee aan het programma om problemen met bijvoorbeeld hangjongeren, asociaal gedrag in het verkeer en verpaupering in de wijk aan te pakken.

Burgemeester Undercover wordt geproduceerd door IDTV. Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf dinsdag 9 oktober 21:30 tot 22:30 uur.

www.sbs6.nl
www.talpanetwork.com
www.idtv.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie