Nieuw op SBS6: Kim-Lian van der Meij zoekt eenzame oma's
13-11-2018 10:31:32 | Door: | hits: 2631 | Tags:

In het SBS6-programma Mag ik jullie oma zijn?, te zien vanaf dinsdag 20 november, brengt presentatrice Kim-Lian van der Meij eenzame ouderen en jonge gezinnen samen. 
Kim-Lian van der Meij leert de ouderen kennen en gaat bij hen langs met een groot aantal aanmeldingen op zak van jonge gezinnen zonder opa of oma. De oudere kiest een aantal gezinnen uit met wie hij of zij op stap wil gaan. De 81-jarige Joke doet mee aan het programma: “Het meest verdrietig word ik als ik andere oma’s hun kleinkinderen beet zie pakken en ik me realiseer dat ik dit nooit zal hebben.” En ook de 69-jarige weduwe Marijke: “Ik heb zoveel liefde en ruimte om te geven, maar niemand om het mee te delen."  

Jonge gezinnen

Kim-Lian van der Meij gaat ook op bezoek bij de gezinnen en leert ook hen beter kennen. Vaak zijn de echte oma of opa overleden of geëmigreerd. Kim-Lian van der Meij merkt dat de gezinnen zich dus juist extra goed kunnen verplaatsen in de eenzame oudere. De gezinnen die niet worden gekozen worden voorgesteld aan Nederland en via een online platform kunnen alle oma's en opa's in Nederland reageren. 

Kim-Lian van der Meij: "Ik vind het een eer om dit te mogen doen in deze donkere dagen van het jaar. Gelukkig heb ik nog een oma, en daar ben ik iedere dag blij mee. Tijdens de opname was er een 81-jarige oma die voor het eerst in vijftig jaar een baby vasthield. Niemand hield het droog, ook het hele team achter de schermen niet."

Mag ik jullie oma zijn? wordt geproduceerd door ICP.

Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf 20 november van 21:30 tot 22:30 uur.

www.sbs6.nl/magikjullieomazijn
www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie