Herman tegen de rest start op RTL4
15-01-2019 12:02:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 6257 | Tags:

Televisiekok Herman den Blijker is vanaf eind januari te zien in een nieuw programma op RTL 4. In Herman tegen de rest gaat hij elke week een kookduel aan met een Nederlandse collega-chef.

De insteek is dat de beide koks een karakteristiek gerecht van een beroemde lokale chef zo goed mogelijk namaken. De koks moeten de juiste ingrediënten zien te vinden om de smaak van het bijzondere gerecht te kunnen evenaren.  

Herman den Blijker weet van tevoren niet naar welk land hij afreist. Ook zijn tegenstander en het lokale gerecht ontdekt hij pas als hij ter plaatse is. De twee koks bedenken zelf hoe zij het gerecht willen nakoken, en gaan los van elkaar op pad. Na het koken gaan de koks terug naar huis en bekijken zij hoe hun creatie wordt beoordeeld. Ze geven daarbij ook commentaar op elkaar.

In IJsland ontmoet Herman den Blijker collega-concurrent Alain Caron, MasterChef, waar zij Lamb Ribs, Cod Wings en Love Balls voorgeschoteld krijgen. In Schotland staat hij recht tegenover gastchef Maaike Dogan, de eerste vrouw die het aandurfde om als jong meisje in zijn keuken de kneepjes van het vak te leren. Hij neemt het tegen haar op in een rechtstreeks duel om de beste Haggis op tafel te toveren.

In Lissabon is het de beurt aan Nigel van der Horst en staat en staat de vissoep van Michelin sterrenchef Miquel op het menu. In Tel Aviv worden London Loy en Herman uitgedaagd om het geheime ingrediënt in de lokale steak tartare te ontdekken en in Zwitserland staat gastchef Jermain de Rozario – afgelopen maand beloond met de eerste Michelinster voor zijn zaak De Rozario – voor Hermans neus.

Herman tegen de rest is vanaf dinsdag 29 januari elke week te zien om 21:30 uur op RTL4.

www.rtl.nl/rtl4
www.endemolshine.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie