Nieuwe huisstijl en logo voor Rijnmond
03-09-2019 10:03:41 | Door: Saskia van Weert | hits: 1611 | Tags:

Rijnmond zet een volgende stap in de eerder uitgezette koers met de introductie van een nieuwe huisstijl en nieuw logo. Deze werden op maandag 2 september 2019 onthuld door minister Arie Slob.

De afgelopen maanden is de regionale omroep druk bezig geweest met de transformatie naar een andere uitstraling. De naam RTV Rijnmond maakte al plaats voor Rijnmond. In het logo staat de letter R centraal. Er komen verschillende elementen uit de regio Rijnmond in terug. Zo is de R opgebouwd uit een vloeiende ronde lijn als metafoor voor de Maas die de regio doorkruist. De buitenkant is hoekig en weerspiegelt het rauwe randje van de grote stad, terwijl de binnenzijde ronde zachte hoeken heeft die staan voor het sociale menselijke aspect van de regio.

Bert Klaver, algemeen directeur van Rijnmond: “Ik ben er trots op dat onze bedrijfsstrategie zijn vruchten afwerpt. Via onze kanalen radio, tv en online bereiken we ons publiek steeds beter; op meer plekken in de provincie, en tussen de mensen. Wij zijn erbij! Van en voor de bewoners van de provincie Zuid-Holland zuid. Onze vernieuwde koers markeren we graag op een feestelijke manier met ons nieuwe logo en beeldmerk.”

Ib Haarsma, hoofdredacteur van Rijnmond: “Dit nieuwe logo en deze nieuwe huisstijl past zo goed bij waar we voor staan bij Rijnmond. We willen een open bedrijf zijn dat er is voor de 1,8 miljoen mensen in Rijnmond: wij willen samen met hen bouwen aan een netwerk waarin iedereen zich gehoord en gezien voelt. Wij laten ons niet leiden door Twitter en wat kranten schrijven, wij laten ons inspireren door wat de mensen in onze regio werkelijk bezighoudt: daar zetten we ons 24/7 voor in. In voor- en tegenspoed!”

www.rijnmond.nl