Nieuwe vormgeving Animal Planet
24-01-2019 10:24:00 | Door: David de Jong | hits: 2319 | Tags:

Animal Planet heeft met ingang van deze week een compleet nieuwe vormgeving. De groene letters zijn vervangen door een logo met een afbeelding van een blauw olifantje. De zender richt zich op liefhebbers van dieren en de natuur en wil kijkers deel laten uitmaken van het dierenrijk. De nieuwe vormgeving is ontworpen door het Amerikaanse Chermayeff & Geismar & Haviv (CGH) , die ook de vormgeving van bedrijven als NBC, Showtime, PBS, en de US Open heeft ontworpen.

Medio oktober 2018 werd de vormgeving al geintroduceerd op de Amerikaanse en Britse versie van Animal Planet. Deze week is de pan-Europese versie van de zender aan de beurt. Alhoewel in Nederland de zender geen aparte versie kent, wordt deze wel ondertiteld en zijn er Nederlandse reclamevensters. De reclameverkoop wordt verzorgd door BrandDeli dat recent door RTL Nederland is overgenomen.

Animal Planet wordt uigezonden bij nagenoeg alle grote distributeurs waaronder KPN, Ziggo, T-Mobile en Canal Digitaal, meestal in een aanvullend  (plus) pakket. De zender is sinds 1997 in Nederland te zien en is onderdeel van het Amerikaanse Discovery, Inc.

www.discoverybenelux.nl
www.branddeli.nl
www.cghnyc.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie