Olcay & Huiselijk Geweld op Net5
18-02-2020 12:37:00 | Door: David de Jong | hits: 2001 | Tags:

Onder de naam Olcay & Huiselijk Geweld besteedt Net5 in zes afleveringen aandacht aan het thema huiselijk geweld. De presentatrice zoekt naar antwoorden op vragen die zijzelf heeft over dit thema. Bovendien wil zij met deze serie huiselijk geweld bespreekbaar maken en laten zien dat het in alle regio's en milieus voorkomt, zoals zij zelf ervoer in haar jeugd. 

Gemiddeld sterven er in Nederland 33 mensen per jaar aan de gevolgen van huiselijk geweld en elke zes minuten komt er een melding binnen bij de instanties. In het programma dat vanaf 4 maart 2020 te zien is, komen verschillende onderwerpen aan bod zoals: waarom gaan veel slachtoffers niet weg? Waarom pleegt iemand huiselijk geweld? En wat is er voor nodig om het geweld te doorbreken?  Wat is het effect op kinderen? Wat kan de omgeving doen? En heeft de politiek genoeg aandacht voor huiselijk geweld?
 
Olcay Gulsens persoonlijke verhaal loopt als een rode draad door de serie. Zo bezoekt ze de opvanglocatie waar ze als kind met haar moeder en zussen verbleef. Ze gaat voor het eerst in gesprek met haar moeder over het geweld dat ze meemaakte in haar ouderlijk huis. En ze heeft met haar vier zussen een emotioneel gesprek over de impact van deze periode op hun leven.
 
Tijdens haar zoektocht komt Olcay in contact met vrouwen die in een hulptraject zitten. Hoofdpersonen die gedurende de serie gevolgd worden. Ze bezoekt vrouwen die verblijven in opvanglocaties en loopt mee met de politie. Ook praat ze met de medewerkers van Veilig Thuis en spreekt ze met een kinderpsycholoog

Ze spreekt vrouwen die ervoor kiezen om bij hun partner te blijven en vrouwen die alleen (of met hun kinderen) verder proberen te gaan. Lukt het hen om uit de gewelddadige situatie te stappen? Olcay Gulsen brengt tijdens openhartige gesprekken hun persoonlijke verhaal in beeld met als doel het taboe op huiselijk geweld te doorbreken.

www.net5.nl
www.talpanetwork.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie