[Onderzoek] Global TV Group: televisie is de aanjager voor bedrijfsresultaten
06-05-2021 11:33:00 | Door: David de Jong | hits: 1356 | Tags:

De Global TV Group heeft een overzicht gepubliceerd van wereldwijde, recente effectonderzoeken. De publicatie is de eerste uit een reeks van drie updates van het Global TV Deck dit jaar. De organisatie – bestaande uit televisiebroadcasters en televisiemarketingorganisaties – heeft in 2017 het Global TV Deck voor het eerst gepubliceerd met cijfers uit 19 landen en in 2018 een tweede keer met cijfers uit 26 landen wereldwijd.

De eerste update dit jaar betreft onderzoek naar het effect van televisie voor bedrijfsresultaten. Het overzicht beschrijft dertien verschillende onderzoeken afkomstig uit zeven landen uit de hele wereld. Het is een compacte en complete samenvatting van de grootschaligste en opvallendste effectstudies, waarin televisie is opgenomen.

Het Global TV Deck biedt adverteerders en mediabureaus transparante, betrouwbare data en nieuwe inzichten. In dit overzicht worden samenvattingen van recent onderzoek uit diverse landen samengebracht, waaronder de toonaangevende studies The Halo Effect: tv As A Growth Engine (VAB/EffecTV), Not all reach is equal (Screenforce DACH/Karen Nelson-Field), tv Drives Advertising Effectiveness that Lasts (Accenture/thinktv Canada), Profitability: The Business Case for Advertising (Thinkbox/Ebiquity/Gain Theory).

In de verschillende studies wordt gekeken naar de verschillende ROI op korte en op lange termijn tussen de verschillende media, waarbij vooral de vergelijking met online (onder meer YouTube en Facebook) onderzocht is. Ook wordt in veel onderzoeken gekeken naar de verschillen in niveau van aandacht tussen televisie, Broadcaster VOD en Advertising VOD. Het overzicht van de Global TV Group bevat de algemene learnings uit de dertien onderzoeken. 

De belangrijke conclusies uit het verzamelde effectonderzoek zijn:

1. Binnen de eerste twee weken van een campagne zorgt televisie gemiddeld voor 23 procent van alle verkopen die door de media-inzet worden gerealiseerd

Deze conclusie is afkomstig uit het Engelse Demand Generation onderzoek, dat is uitgevoerd door MediaCom, Wavemaker en Gain Theory in opdracht van ThinkTV Engeland.

2. Televisie is essentieel voor search, een belangrijke driver voor kortetermijnverkoop

Deze conclusie is afkomstig uit het Australische Payback onderzoek, dat is uitgevoerd door GroupM, Gain Theory en D&D Consultants in opdracht van ThinkTV Australië.

3. Campagnes met een gemiddeld bereik tussen 70 procent en 90 procent realiseren de best mogelijke impact in termen van verkopen en penetratie

Deze conclusie is afkomstig uit het Spaanse How Does TV’s Reach Impact Sales-onderzoek, dat is uitgevoerd door Kantar.

4. Nieuwe merken (drie jaar en jonger) profiteren het meeste van de impact van televisie door hun verhaal en hun identiteit te vertellen aan de markt

Deze conclusie is afkomstig uit het Amerikaanse Halo Effect onderzoek, dat is uitgevoerd door EffecTV in opdracht van VAB.

Sean Cunningham, President of The Global TV Group and CEO & President van VAB: “Adverteerders kiezen televisie voor de belangrijkste rol in hun marketingplanning, lead outcomes-driver. Om het hele spectrum van bedrijfsresultaten te realiseren is televisie voor de meest kritieke verkoop- en merkdoelstellingen het beste om aan toe te vertrouwen: van korte termijn customer traffic activatie tot het veiligstellen van een sterke en langdurige merkloyaliteit.”

De complete resultaten zijn hier te vinden.

www.screenforce.org
www.theglobaltvgroup.com

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie